Masuri drastice cerute de preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, după uciderea unui suporter grec

Aleksander Ceferin UEFA Fotbal extern Aleksander Ceferin
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 16 August 2023, 17:40
Data actualizarii: Miercuri 16 August 2023, 17:44

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, aflat miercuri în capitala Greciei, a cerut "eliminarea cancerului" huliganismului, după uciderea unui suporter al echipei de fotbal AEK Atena săptămâna trecută.

„Problema violenţei şi huliganismului nu este doar una a Greciei, ci una europeană”, a spus el în timpul unei conferinţe de presă cu premierul elen Kyriakos Mitsotakis. „Fac apel la toată lumea la nivel european să elimine acest cancer”, a adăugat Ceferin.

Michalis Katsouris, în vârstă de 29 de ani, a murit pe 7 august în urma unei hemoragii după ce a fost înjunghiat în braţ în timpul unor incidente violente între ultraşii clubului croat Dinamo Zagreb şi ai lui AEK, lângă stadionul clubului grec din Nea Filadelfia, periferie a Atenei.

Tragedia a avut loc în ajunul unui meci din manşa întâi a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor, care a fost amânat de UEFA pentru 19 august.

„Vom face tot posibilul pentru ca o asemenea tragedie să nu se mai întâmple”, a asigurat preşedintele UEFA.

Premierul grec promite că ucigașii vor fi pedepsiți

„Vinovaţii vor fi găsiţi şi pedepsiţi pentru această crimă”, a susţinut, la rândul său, prim-ministrul grec, care a cerut, de asemenea, „să fie instituit un mecanism european pentru a lupta cu violenţa pe stadioane şi a-i pedepsi eficient”.

Duminică, justiţia greacă a pus sub acuzare şi plasat în arest preventiv 105 persoane acuzate că au participat la incidente. Printre inculpaţi se numără 102 croaţi, bănuiţi că ar fi legaţi de Bad Blue Boys, huligani ai lui Dinamo Zagreb.

Premierul grec a mai subliniat că a convenit cu cei patru preşedinţi ai principalelor cluburi din ţara sa pentru ca „poliţia să opereze pe stadioane şi să poată controla intrările”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!