Marca scrie despre "victima Horațiu Moldovan": "Fanii abia dacă îl cunosc!" Când ar putea debuta la Atletico Madrid

Horatiu Moldovan Atletico Madrid Diego Simeone Jan Oblak Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2024, 10:50
Data actualizarii: Sambata 01 Iunie 2024, 10:53

Horațiu Moldovan, portarul cumpărat în ianuarie de Atletico Madrid, de la Rapid, pentru 800.000 de euro, a încheiat sezonul fără vreun minut la formația pregătită de Diego Simeone.

Sosit la Atletico Madrid cu statutul clar de rezervă a lui Jan Oblak, Horațiu Moldovan a fost rezervă neutilizată la partidele din toate competițiile - LaLiga, Cupa Spaniei și Liga Campionilor.

Marca scrie despre Horațiu Moldovan, noua "victimă" a lui Jan Oblak

Diego Simeone nu l-a folosit pe Moldovan nici măcar în ultima etapă din LaLiga, la duelul fără miză în clasament dintre Atletico și Real Sociedad, câștigat de formația sa cu 2-0. Experimentatul sloven Jan Oblak (31 de ani) a rămas între buturi și a încheiat stagiunea cu numărul maxim de minute.

La câteva zile după încheierea sezonului, Marca i-a dedicat un material lui Horațiu Moldovan. Ziarul spaniol remarcă situația complicată în care se află goalkeeper-ul cumpărat de la Rapid și rolul românului pe care l-au traversat numeroși alți portari ai lui Atletico în ultimii ani.

Spaniolii se așteaptă ca Horațiu Moldovan să debuteze la Atletico Madrid în primele runde ale următoarei ediții din Cupa Spaniei, însă subliniază că acest lucru nu este o certitudine, având în vedere modul în care se raportează Diego Simeone la Jan Oblak.

"Miguel Angel Moya a fost ultimul portar al lui Atletico care a jucat mai mult decât Jan Oblak într-un sezon. Se întâmpla în primul sezon al slovenului, 2014/2015. Ulterior, a intrat în poartă și a adunat victime. Nivelul înalt arătat i-a determinat pe ceilalți portari să aibă probleme, nu glorie. Unii au avut oportunitatea de a juca în Cupa Spaniei, alții au prins minute în LaLiga, însă unii nici măcar nu au debutat.

Jan Oblak i-a avut colegi pe Miguel Angel Moya, Werner, Adan, Ivo Grbic, Lecomte, iar acum Horațiu Moldovan. Dintre toți, francezul (n.r - Lecomte) este singurul care a părăsit clubul fără să prindă vreun minut într-un meci oficial.

Acum, românul a încheiat sezonul fără nicio oportunitate de a-și arăta valoarea. Faptul că nu a apărat nu i-a luat însă șansa de a fi în lotul naționalei sale pentru Campionatul European. (...)

Este clar că tricoul lui Atletico Madrid și posibilitatea de a te antrena alături de unul dintre cei mai buni portari ai lumii îi atrage pe mulți, însă trecerea zilelor fără a apăra - ca urmare a dificultății de a-i lua fața lui Oblak - poate determina rezervele să se gândească la un scenariu diferit. Așa s-a întâmplat în iarnă cu Grbic, care ajunsese ca un tânăr promițător la Atletico, însă a plecat la Sheffield United, locul său fiind luat de Moldovan.

Moldovan a profitat de o șansă unică în viață, însă fanii abia dacă au apucat să îl cunoască. Având în vedere că Oblak are prestații excelente și îi aduce puncte lui Atletico, românului îi este aproape imposibil să își schimbe rolul de la Atletico. Fără rotații în ultimele meciuri din Cupa Spaniei și fără probleme fizice pentru Jan, Moldovan nu a avut de a ales și și-a trecut numele pe lista lungă a victimelor celui mai bun portar din istoria clubului.

Acum, Moldovan va avea oportunitate de a-și demonstra valoarea la Campionatul European, iar ulterior să revină la Atletico, unde ar putea fi luat în calcul măcar pentru primele meciuri din Cupa Spaniei. Cu toate acestea, Simeone a dovedit că nu este un fan al schimbării portarului, preferând siguranța oferită de Oblak", a scris Marca.

  • 19 ianuarie 2024 este data ultimului meci oficial al lui Horațiu Moldovan la o echipă de club: Rapid - FC U Craiova 4-3.
  • 26 martie 2024 este data la care Horațiu Moldovan a debutat pe Estadio Metropolitano, însă nu în tricoul lui Atletico Madrid, ci în cel al naționalei României, la amicalul contra Columbiei (2-3).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!