FIFA Parlamentul European Sepp Blatter Fotbal extern

Lovitura dupa lovitura pentru Blatter! Parlamentul European cere inlocuirea sa IMEDIATA, dar acesta continua sa faca ordine in FIFA

Scandalul de la FIFA continua. Chiar daca a anuntat ca va renunta la functia de presedinte, la doar doua zile dupa ce a obtinut un nou mandat, Blatter continua sa se afle in fruntea Forului International pana la organizarea unor noi alegeri.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Iunie 2015, 19:30
Data actualizarii: Joi 11 Iunie 2015, 22:53

Acest lucru nu este insa pe placul lui Platini si a UEFA, dar nici a Parlamentului European. Implicata intr-un scandal "monstru" de coruptie, FIFA are nevoie de reforme urgente, spun politicienii de la Strasbourg, care au votat astazi o rezolutie prin care se cere inlocuirea imediata a lui Blatter.

Parlamentul European a adoptat rezolutia cu o majoritate covarsitoare de voturi si cere inlocuirea imediata a lui Sepp Blatter, "pentru a fi realizate reformele urgente necesare Forului Fotbalistic Mondial (FIFA)", dupa cum se arata intr-un comunicat.

PE a salutat demisia lui Blatter, dar si anchetele penale aflate in desfasurare, politicienii din tarile UE transmitand insa ca rezolutia nu este una cu caracter constrangator, ci una menita sa puna presiune politica.

Comitetul Executiv al FIFA se va reuni in luna iulie pentru a stabili o data pentru noile alegeri. Congresul extraordinar ar urma sa aiba loc intre decembrie 2015 si martie 2016.

A demis directorul de comunicare

Chiar daca Parlamentul European si UE ii cer demisia, Blatter continua sa faca ordine la FIFA. Desi presa elvetiana a anuntat initial ca directorul de comunicare Walter De Gregorio si-a dat demisia si s-a pus la dispozitia anchetatorilor, adevarul se pare ca este altul.

De Gregorio a fost fortat chiar de Blatter sa-si dea demisia, dupa ce acesta a facut o gluma nepotrivita la o televiziune elvetiana.

"Sepp Blatter, secretarul general al FIFA si directorul de comunicare merg cu masina. Cine conduce? Raspuns: Politia", a spus gluma acestuia.

Adjunctul sau, francezul Nicolas Maingot, angajat al FIFA din 2001, va asigura interimatul.

Modifică setările cookies