Liverpool l-a considerat „top class”, azi e liber de contract și a jucat un singur meci în ultimii trei ani

Jordon Ibe Liverpool Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2023, 16:36
Data actualizarii: Joi 29 Iunie 2023, 16:38

Fostul puști minune al lui Liverpool, pe care oamenii din club îl vedeau drept un jucător de clasă mondială, nu are momentan echipă.

La 27 de ani, englezul Jordon Ibe nu a avut cariera pe care i-o prevedeau fanii și conducătorii de pe Anfield. Ajuns la Liverpool când avea doar 16 ani, în 2012, Ibe a strâns 58 de apariții pentru „cormorani”, marcând patru goluri.

Puștiul minune de la Liverpool a jucat doar un meci în ultimii trei ani

Brendan Rodgers, fostul său antrenor de la Liverpool, spunea despre ex-internaționalul U21 al Angliei că va ajunge „top class”. Din păcate, lucrurile nu au mers deloc bine pentru Jordon Ibe.

În 2016, după mai multe împrumuturi, Liverpool l-a vândut pentru o mică „avere”: 18 milioane de euro. S-a dus la Bournemouth, unde a jucat timp de patru sezoane, până în 2020. Extrema engleză nu a înscris decât cinci goluri în această perioadă, iar „cireșele” nu i-au prelungit contractul.

De atunci, Ibe nu a jucat decât un meci în trei ani! A fost la Derby County, din 2020 până în 2021, și a strâns o singură apariție. Derby l-a dat afară după ceva mai mult de șase luni, iar englezul a rămas liber până în ianuarie 2022, când a semnat cu Adanaspor, în Turcia.

Nu a prins niciun meci pentru turci, care i-au făcut și ei vânt după doar câteva luni. Din vara lui 2022, fosta speranță a lui Liverpool este fără angajament.

Jordon Ibe se antrenează cu o echipă de liga a cincea, după ce a trecut prin depresie

Acum, Jordon Ibe a fost chemat să se antreneze cu Chesterfield, din National League, a cincea divizie engleză. Englezul încearcă o revenire spectaculoasă în fotbal, mai ales că vârsta îi permite.

În trecut, fostul internațional U21 a vorbit deschis despre problemele sale de sănătate mintală. „Am trecut prin depresie în ultimii ani”, spunea Ibe, în 2021. „Nu încerc să îi fac pe oameni să le fie milă de mine, dar e important să spun asta”, adăuga el.

„Cel mai mult m-a durut să văd oamenii de pe rețelele de socializare cum lasă comentarii negative la adresa mea. Critica e dură. Eu sunt cel mai mare critic al meu, caut mereu să fac mai bine decât fac. 

Am încercat să intru cât mai puțin pe Twitter și Instagram, dar tot am văzut oameni care aveau păreri despre cum decurge cariera mea”, mai declara fotbalistul englez, care astăzi e cotat la doar 300.000 de euro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!