kylian mbappe Robert Lewandowski Fotbal extern

Kylian Mbappe și Robert Lewandowski, mesaj la unison: "E prea mult, avem nevoie de o pauză!"

Kylian Mbappe (23 de ani) și Robert Lewandowski (33 de ani) s-au numărat printre fotbaliștii de top prezenți la Premiile Globe Soccer, gală de la Dubai organizată de Asociația Cluburilor Europene, unde sunt premiați cei mai buni fotbaliști ai anului.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Decembrie 2021, 19:09
Data actualizarii: Luni 27 Decembrie 2021, 19:10

Înaintea galei, cei doi fotbaliști au acordat un scurt interviu în care au vorbit despre planul FIFA de a organiza Cupa Mondială din doi în doi ani, spre deosebire de perioada de patru ani dintre ediții, așa cum se procedează în prezent.

Mbappe și Lewandowski se opun planului FIFA

Propunerea FIFA a stârnit numeroase reacții negative, numeroase persoane importante din lumea fotbalului susținând că o Cupă Mondială la fiecare doi ani ar reprezenta o problemă serioasă pentru mentalul și fizicul jucătorilor. Este și părerea lui Mbappe și Lewandowski, doi dintre cei mai buni atacanți ai lumii.

"Dacă se va desfășura Cupa Mondială o dată la doi ani, vom avea 60 de meciuri pe an, adăugându-le aici pe cele de la EURO, Cupa Mondială sau Liga Națiunilor. Ne place să jucăm, dar e prea mult. Dacă oamenii vor să vadă calitate, cred că avem nevoie de o pauză", a declarat Kylian Mbappe, atacantul lui PSG, citat de Marca.

"Avem multe meciuri într-un an, e o perioadă dificilă. Avem nevoie de o pauză. În cazul în care Cupa Mondială se va desfășura o dată la doi ani, nivelul va scădea. E imposibil pentru corp și pentru minte să fie la același nivel", a spus și Robert Lewandowski, atacantul lui Bayern Munchen.

FIFA a realizat un sondaj pentru ideea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani

De mai multe luni, FIFA apără cu insistenţă planul său al unei Cupe Mondiale disputate din doi în doi ani. Vineri, ea a publicat mai multe sondaje care arată că majoritatea suporterilor ar fi în favoarea unor Mondiale masculine şi feminine mai frecvente, cu condiţia ca gradul de solicitare a jucătorilor şi jucătoarelor să nu crească.

"Reducerea numărului de ferestre internaţionale, introducerea unei perioade de repaus obligatoriu şi protejarea sănătăţii şi bunăstării jucătorilor au fost principalele argumente cheie ale FIFA în cadrul procesului de consultare aflat în curs de desfăşurare", a precizat forul fotbalistic mondial în comunicatul său.

Din cele 30.390 de persoane care au declarat că fotbalul este sportul lor favorit, 63,7% ar dori să vadă mai des Cupe Mondiale masculine. Procentul este de 52,4% în cazul Cupelor Mondiale feminine.

Categoria de vârstă cea mai favorabilă unei frecvenţe crescute a Mondialelor masculine şi feminine este cea "între 25 şi 34 de ani". La polul opus au fost suporterii care au "peste 55 de ani".

Suporterii de pe continentul african par cei mai favorabili unor Cupe Mondiale mai frecvente (76% "pentru" o Cupă Mondială masculină mai frecventă), urmaţi de cei Asia (66%). Ţările cele mai favorabile acestei idei sunt Turcia (87%), India (85%) şi Africa de Sud (85%).

În acest sondaj realizat de FIFA, rata dezaprobării este deosebit de mare în rândul iubitorilor fotbalului din trei ţări: Anglia (52% contra unei Cupe Mondiale masculine mai frecvente), Germania (42%) şi Franţa (40%).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!