Didier Deschamps Franta Karim Benzema Fotbal extern

Karim Benzema nu îl iartă pe Didier Deschamps. Decizia radicală a starului francez după ce s-a retras de la națională

După Campionatul Mondial din Qatar, Karim Benzema și Didier Deschamps au avut un duel la distanță. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Martie 2023, 17:35
Data actualizarii: Duminica 19 Martie 2023, 18:03

Karim Benzema și-a anunțat retragerea de la echipa națională a Franței. Jucătorul de la Real Madrid s-a accidentat înaintea debutului competiției din Qatar și nu a mai fost luat în seamă de Didier Deschamps, chiar dacă se refăcuse pentru partidele din semifinale și finală. 

După plecarea sa din Qatar, chiar înainte de Cupa Mondială 2022, atacantul a alternat mesajele de încurajare către jucătorii francezi cu altele mai enigmatice, precum cel postat pe Instagram chiar înainte de finala Argentina - Franţa, în care a scris: "Asta nu mă interesează". El şi-a anunţat apoi încheierea carierei internaţionale, pe 19 decembrie, a doua zi după finala de la Doha.

După mai multe declarații acide din ambele părți, în care s-au atacat reciproc, selecționerul Franței a încercat să pună capăt subiectului, declarând înaintea debutului preliminariilor pentru EURO 2024: "Nu intru în polemică. Am spus ce s-a întâmplat. Dar asta este un lucru din trecut pentru mine. Astăzi, important este ce avem în faţă, cu cei 23 de jucători pe care i-am selectat, în care am încredere în raport cu cele două jocuri (Olanda pe 24 martie, Irlanda pe 27 martie) pe care le avem de disputat".

Decizie radicală a lui Karim Benzema
 

După participarea la Campionatul Mondial din Qatar, mai mulți jucători și-au anunțat retragerea de la echipa națională a Franței. Pe lângă Karim Benzema, Hugo Lloris, Blaise Matuidi, Raphael Varnae și Steve Mandanda au luat aceeași decizie.

Înaintea confruntării cu Țările de Jos, de pe Stade de France, care va avea loc pe 24 martie, Federația Franceză de Fotbal a pregătit un moment special pentru fotbaliștii care au pus capăt aventurii la națională, însă decținătorul Balonului de Aur a hotărât să nu participe la acest eveniment.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!