Karim Benzema Cupa Mondiala Didier Deschamps Franta Real Madrid Spania

"Benzema vrea să se răzbune!". Decizia Balonului de Aur, după ce a fost ignorat la naționala Franței

Karim Benzema (34 de ani) a făcut parte din lotul naționalei Franței pentru Cupa Mondială din Qatar, însă nu a prins niciun minut din cauza unor probleme medicale.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 16:31
Data actualizarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 16:32

Benzema s-a accidentat la un antrenament în Qatar chiar înainte de primul meci al Franței, iar Didier Deschamps a decis să îl renunțe la serviciile sale și să îl trimită înapoi acasă. Totuși, așa cum mai multe surse susțin, starul lui Real Madrid putea fi apt încă din faza optimilor, având în vedere că nu era o accidentare gravă.

Karim Benzema, dornic să le demonstreze franezilor că au greșit

"Îmi pare rău, dar trebuie să pleci", ar fi fost vorbele selecționerului Didier Deschamps adresate lui Karim Benzema, susține As.

Spaniolii scriu că, în urma tratamentului avut în Qatar, Benzema a acumulat multă frustrare, iar acum este extrem de motivat să demonstreze că naționala Franței a luat o decizie greșită în privința sa.

"Karim vrea cu adevărat răzbunare", scrie As, explicând că Benzema vrea să răspundă pe teren, la Real Madrid, prin multe goluri marcate: "După 'disprețul' arătat de Deschamps, Benzema transpiiră la Valdebebas mai mult decât oricine. Își recapătă forța în sală, prinde ritm în meciurile amicale și arată încredere în vestiar. Este o altă persoană, cea care era înainte. Cei care îl văd zi de zi dau asigurări că nu este motivat, ci ultramotivat! Că ceea ce i s-a întâmplat în ultimele zile folosește drept combustibil pentru a-și încărca rezervorul de foame, că are o dorință uriașă de a demonstra. Îl văd pe Benzema ascuținându-și colții pentru revenirea în competiție", a explicat sursa citată.

Câștigător al Balonului de Aur în acest an, Benzema nu are cel mai bun start de sezon. Afectat și de accidentări, francezul a marcat doar șase goluri în 12 meciuri, iar în Champions League nu a reușit încă să înscrie.

Sezonul 2021/2022 a fost cel mai bun din întreaga carieră a lui Benzema, cu 44 de goluri și 15 pase decisive în 46 de meciuri la Real Madrid.

Benzema și-a anunțat retragerea din naționala Franței

Chiar înainte de finala cu Argentina, Balonul de Aur a spus că ”nu este interesat” de o revenire la naționala Franței. 

Benzema a lipsit din naționala Franței aproape șase ani, din 2015 până în 2021, după scandalul care l-a avut ca protagonist pe Mathieu Valbuena, pe care Benzema era acuzat că escrocheze într-o afacere de șantaj, care a avut legătură cu un 'sex tape'.

Benzema a revenit la naționala Franței și a fost în lotul lui Deschamps chiar și la EURO 2020. A marcat de 37 de ori în 97 de apariții pentru ”Cocoșul galic”, pentru care a debutat cu gol într-un meci cu Austria, disputat pe 28 martie 2007.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!