VIDEO ”Îngerul păzitor” al Moldovei vine din România: portarul nu a primit gol în niciun meci jucat la națională!

Dorian Railean comuna recea Liga Natiunilor Republica Moldova Unirea Dej Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Iunie 2022, 14:43
Data actualizarii: Vineri 10 Iunie 2022, 14:55

Dorian Răilean evoluează de anul trecut la Unirea Dej, în Liga 2, după ce înainte a apărat și la Comuna Recea.

Legitimat în România, la echipa Unirea Dej din Liga 2, portarul titular al naționalei Republicii Moldova, Dorian Răilean (sau Railean), este ”un adevărat înger păzitor”, conform celor scrise pe site-ul federației de la Chișinău.

Goalkeeper-ul în vârstă de 28 de ani, care deține și cetățenia română și a mai apărat la ACS Fotbal Comuna Recea, ”a păstrat poarta imaculată în cele 4 meciuri jucate pentru tricolori, minutele în care nu a primit gol ridicându-se la 302”, precizează Federația Moldovenească de Fotbal, care continuă:

”Railean a debutat la Națională pe 21 februarie 2019, la meciul amical cu Kazahstan din Belek, Turcia. Portarul care era legitimat atunci la FC Petrocub a intrat pe teren în minutul 88, în locul lui Dumitru Celeadnic.

Anul acesta Railean a bifat alte 3 meciuri fără gol primit, în Liga Națiunilor, 120 de minute în returul barajului cu Kazahstanul și câte 90 de minute în partidele cu Liechtenstein și Andorra”.

În urma barajului cu Kazahstan, Moldova a retrogradat în Liga D (ultima divizie) din Liga Națiunilor. În această seară, naționala de peste Prut are meci pe stadionul ”Zimbru” din Chișinău cu liderul grupei, Letonia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!