Inca un soc la FIFA: 12 ani de suspendare pentru "mana dreapta" a lui Blatter! Valcke ar fi vrut sa vanda ilegal drepturile TV pentru CM 2018 si 2022

Inca un soc la FIFA: 12 ani de suspendare pentru "mana dreapta" a lui Blatter! Valcke ar fi vrut sa vanda ilegal drepturile TV pentru CM 2018 si 2022

Jerome Valcke, fostul secretar general al Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), a fost suspendat 12 ani din toate functiile legate de fotbal de catre justitia interna a FIFA.

Francezul in varsta de 55 ani fusese indepartat din functie pe 17 septembrie, dupa ce a fost implicat intr-o afacere de revanzare de bilete la Mondialul 2014, inainte de a fi demis pe 14 ianuarie. 

Fostul secretar general al FIFA a fost suspendat 12 ani din toate functiile legate de fotbal de catre comitetul de etica al FIFA pentru ca "a abuzat de cheltuieli de deplasare, a profitat de pozitia sa pentru vanzarea de drepturi de televiziune si a distrus probe". 

Lui Valcke i se reproseaza ca a "ales in mod constant zboruri private si nu regulate fara motiv", ca "a incercat sa vanda drepturile TV pentru Mondialele 2018 si 2022 catre terti mult sub pretul pietei" si ca "a incercat sa obstructioneze justitia distrugand probe si dosare''. 

Suspendarea lui Valcke se adauga celor ale presedintelui demisionar al FIFA, Sepp Blatter, si presedintelui UEFA, Michel Platini, ambii suspendati tot pentru 8 ani. 

Cei doi au facut apel impotriva acestei suspendari, apel care va fi examinat de comisia de Recurs a FIFA pe 15 si 16 februarie. In plina turbulenta judiciara pe fondul suspiciunilor de coruptie la scara larga, FIFA trebuie sa desemneze succesorul lui Blatter pe 26 februarie la Zurich, intr-un congres extraordinar.

Agerpres 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Surse: Guvernul va da OUG pentru creșterea alocațiilor copiilor cu 20 % din ianuarie
BRAT
Modifică setările cookies