GALERIE FOTO Imagini incendiare înainte de startul primei finale din Conference League! Meciul a fost pe PRO ARENA și VOYO

Conference League AS Roma Feyenoord Rotterdam Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Mai 2022, 22:30
Data actualizarii: Joi 26 Mai 2022, 00:07

AS Roma şi Feyenoord Rotterdam, echipă la care e legitimat portarul român Valentin Cojocaru, luptă pentru primul trofeu din istoria Conference League.

Meciul condus de la centru de o brigadă de arbitri din România, în frunte cu Istvan Kovacs, a început cu un adevărat specatcol în tribune.

În debutul partidei, după intonarea imnului Conference League suporterii au aprins torțe în tribune și au afișat o scenografie spectaculoasă.

Roma poate cuceri primul său trofeul european

AS Roma are şansa de a cuceri primul său trofeu european, după ce a pierdut finala Cupei Campionilor Europeni în 1984 (contra lui Liverpool) şi finala Cupei UEFA în 1991 (în faţa lui Inter Milano), scrie Reuters.

Portughezul Jose Mourinho este primul antrenor care duce patru echipe diferite în finala unei competiţii europene. Mourinho a câştigat toate cele patru finale în care a ajuns, cu Porto (Cupa UEFA în 2003 şi Liga Campionilor în 2004), cu Inter Milano (Champions League în 2010) şi cu Manchester United (Europa League în 2017).

Niciun club olandez nu a mai cucerit un trofeu european de 20 de ani, de când Feyenoord a învins-o pe Borussia Dortmund în finala Cupei UEFA Cup (2002). Feyenoord a câştigat şi celelalte două finale europene, cucerit trofeul CCE în 1970 şi Cupa UEFA în 1974.

Arne Slot, antrenorul echipei Feyenoord, poate deveni primul tehnician olandez care câştigă un trofeu european, după ce Dick Advocaat a reuşit acest lucru cu Zenit Sankt Petersburg în 2008 (Cupa UEFA).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!