Il mai tii minte pe non-conformistul Abel Xavier? Fostul fundas, numit selectioner in tara natala

Il mai tii minte pe non-conformistul Abel Xavier? Fostul fundas, numit selectioner in tara natala

Fostul fundas portughez Abel Xavier, in varsta de 43 ani, care a evoluat in cursul carierei sale la echipele engleze Liverpool si Everton, a fost numit in functia de selectioner al Mozambicului. 

Presedintele Federatiei mozambicane de fotbal, Alberto Simango Junior, a anuntat luni, in cursul unei ceremonii, instalarea lui Xavier la conducerea tehnica a nationalei "Mambas". 

Usor de recunoscut gratie look-ului sau nonconformist, Abel Xavier a fost eroul negativ al semifinalei EURO 2000 dintre Portugalia si Franta, cand a comis un hent in careu, in timpul prelungirilor, oferind un penalty nesperat selectionatei franceze, care s-a impus astfel cu 2-1 si s-a calificat in finala. 

Nascut in nordul Mozambicului, Xavier s-a retras din activitate in 2009, dupa ce a evoluat la cluburi din Italia, Spania, Germania si Anglia. El a imbratisat ulterior cariera de antrenor, la cluburi de divizie inferioara din Portugalia, inaintea de a accepta oferta de a deveni selectionerul tarii sale de origine. 

De asemenea, dupa retragerea din activitatea de fotbalist, Abel Xavier s-a convertit la Islam si si-a luat numele Faisal.

Mozambicul a participat doar de patru ori in istoria sa la Cupa Africii pe Natiuni, ultima oara in 2010, fara sa treaca insa vreodata de primul tur. 

"Mambas" se afla in prezent pe ultimul loc in Grupa H a preliminariilor CAN 2017, dupa doua infrangeri, cu Rwanda (0-1) si Insulele Mauritius (0-1). 

Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO

Vlad Voiculescu pregătește o listă a „medicamentelor esențiale” printr-un ordin de ministru
BRAT

Modifică setările cookies