Fotbal extern

Fotbalul plange dupa unul dintre cei mai cunoscuti suporteri: celebrul "Gaucho da Copa", fanul care a mers la 7 Campionate Mondiale cu Brazilia, a incetat din viata

Cel mai reprezentativ suporter al nationalei de fotbal a Braziliei, supranumit "Gaucho da Copa", a incetat din viata intr-un spital din Porto Alegre, la varsta de 60 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Septembrie 2015, 20:02
Data actualizarii: Miercuri 16 Septembrie 2015, 20:11

Pe numele sau adevarat Clovis Acosta Fernandes, "Gaucho da Copa" a fost alaturi de Selecao la ultimele sapte Campionate Mondiale, iar imaginea cu figura sa plina de tristete, strangand in brate o replica a trofeului Cupei Mondiale, dupa esecul usturator suferit anul trecut pe teren propriu de Brazilia in fata Germaniei (1-7), a facut înconjurul lumii. 

"Gaucho da Copa", un mare fan al echipei Gremio Porto Alegre, dupa cum a declarat fiul sau, Frank, a insotit nationala Braziliei si la Copa America, desfasurata in Chile anul acesta, in luna iunie, ignorand recomandarile medicilor, care l-au sfatuit sa evite frigul iernii australe, pe langa faptul ca urma un tratament chimioterapeutic. 

Legendarul suporter a insotit nationala Braziliei la toate turneele finale de Cupa Mondiala incepand cu cel din Italia (1990) si a fost prezent, de asemenea, la multe meciuri americane si numeroase editii ale Copei America, Jocurilor Olimpice si Cupei Confederatiilor. 

"Gaucho da Copa" a vizitat in total 66 de tari si a urmarit in direct aproximativ 150 de meciuri ale selectionatei Braziliei.

Modifică setările cookies