Fotbalistul care merge la EURO cu nationala Rusiei desi inca nu are cetatenie, s-a nascut in Ucraina si a jucat deja pentru Germania

Fotbalistul care merge la EURO cu nationala Rusiei desi inca nu are cetatenie, s-a nascut in Ucraina si a jucat deja pentru Germania

Rusia merge la Campionatul European cu un fotbalist care a jucat pentru nationala mare a Germaniei si care s-a nascut in Ucraina.

Fundasul echipei Schalke 04, Roman Neustadter, nascut in Ucraina si posesor al cetateniei germane, a fost inclus de catre antrenorul Leonid Slutskiy in lotul nationalei Rusiei pentru Campionatul European din Franta.

Oficialii Federatiei de la Moscova au luat o decizie surprinzatoare, incluzandu-l in lotul nationalei Rusiei pentru Campionatul European pe Roman Neustadter, de la Schalke 04. Fundasul in varsta de 28 de ani, nascut in Ucraina, la Dnepropetrovsk, nu are cetatenie rusa si a jucat pana acum pentru toate loturile de tineret ale Germaniei. Mai mult, Neustadter a debutat si la nationala mare, pentru care a evoluat in doua meciuri amicale, cu Ecuador si Olanda.

Selectionerul Rusiei Leonid Slutskiy a spus ca oficialii Federatiei i-au promis ca Neustadter va avea pasaport rus in cateva zile si va putea fi folosit la meciurile din Franta.

In schimb, din lotul Rusiei pentru turneul final vor lipsi veteranii Yuri Zhirkov (Zenit, ex-Chelsea) si Aleksandr Kerzhakov (FC Zurich, ex-Zenit).

La turneul final din Franta, Rusia este in Grupa B, alaturi de Anglia, Slovacia si Tara Galilor.


FOTO: Roman Neustadter, in echipamentul echipei sale de club, Schalke 04

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Epopeea spitalului modular de la Lețcani. Din cele 250 de paturi prevăzute, jumătate nu au loc înăuntru
BRAT
Modifică setările cookies