Cupa Mondiala FIFA UEFA Fotbal extern

FIFA și UEFA au renunțat la ideea legată de Cupa Mondială: „Nu mai este pe masă!”

În ultima perioadă, FIFA a studiat intens ideea organizării Cupei Mondiale din doi în doi ani.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Vineri 11 Martie 2022, 20:30
Data actualizarii: Vineri 11 Martie 2022, 21:55

Proiectul era văzut drept ocazia perfectă de a genera venituri suplimentare pentru Forul Internațional, însă majoritatea sportivilor și fanii fanilor sportului au contestat această variantă. Ceea ce i-a făcut pe reprezentanții FIFA și UEFA să se mai gândească la planul lor. 

Mai nou, Alexander Ceferin a declarat că ideea a fost analizată, dar în cele din urmă a picat. Planul a atras prea multe antipatii, așa că președintele UEFA a hotărât să rămână la varianta inițiată, aceea ca turneul final să se desfășoare din 4 în 4 ani. 

Nu mai este pe masă. Toată lumea era împotrivă. Cupa Mondială la fiecare 4 ani este o idee foarte bună”, a punctat Ceferin, citat de Eurosport.

UEFA și FIFA au solicitat un studiu, iar o filmă de consultanță a analizat beneficiile și dezavantajele proiectului, Forul European publicând, într-un comunicat oficial, rezultatele. Astfel, s-au găsit multiple argumente împotriva acestui subiect.

Adăugând pierderile de venituri centralizate (drepturile media pentru calificările europene și Liga Națiunilor, difuzarea EURO) și sursele de venit precum biletele și sponsorizările, veniturile federațiilor naționale europene ar putea scădea cu 2,5 până la 3 miliarde euro într-un ciclu de patru ani.

Obiectivul anunțat, de reducere a calendarului, este în contradicție cu dublarea turneelor majore, care ar duce la încheierea fiecărui sezon cu o Cupă Mondială sau un turneu continental. Turneele de o asemenea intensitate nu pot fi repetate în fiecare an fără creșterea epuizării fizice și psihice a jucătorilor”, scrie UEFA.

Modifică setările cookies