Europa vs. America, FIFA decide daca va avea loc un meci care nu s-a mai jucat niciodata! Copa America, succes rasunator: audiente mai mari ca la Euro!

Europa vs. America, FIFA decide daca va avea loc un meci care nu s-a mai jucat niciodata! Copa America, succes rasunator: audiente mai mari ca la Euro!

Finala Copa America, Argentina - Chile, se joaca in noaptea asta, la ora 03:00.

Editia in care Copa America a sarbatorit 100 de ani de existenta a fost un succes rasunator. Turneul se incheie la noapte, cu finala dintre Argentina si Chile, iar organizatorii se uita mandri pe cifre.

Copa America 2016, turneu gazduit in premiera de Statele Unite, intra in istorie. E cea mai urmarita competitie de pe continentul american, cu 1,5 miliarde de telespectatori si o medie a asistentei pe stadioane de 46.000 de suporteri.

"Eram foarte multumiti cu o medie de 35.000 de spectatori, as fi fost extrem de multumit cu 40.000. Dar avem 46.000, ceea ce este inimaginabil", spune presedintele CONMEBOL, Alejandro Dominguez. (Gazzetta dello Sport)

Pe langa faptul ca este cel mai urmarit turneu Copa America din istorie, editia din acest an se mai poate mandri cu cateva performante:

- a fost mai urmarita decat 5 din ultimele 9 campionate mondiale;

- a fost mai urmarita decat orice editie de campionat european;

- a fost mai urmarita decat Jocurile Olimpice din Los Angeles '84 si Atalanta '96;

"A fost un spectacol complet, a iesit perfect. Am avut o medie de 3 goluri pe meci si un comportament ireprosabil al suporterilor. N-am avut parte de niciun act huliganic pe stadioane sau in afara lor", se lauda Dominguez.

Presedintele CONMEBOL spune ca a inaintat la FIFA propunerea unui meci care nu s-a mai jucat pana acum - castigatoarea Copa America vs. castigatoarea Campionatului European.

Propunerea va fi discutata de FIFA in doua saptamani.

Alejandro Dominguez a mai spus ca isi doreste ca urmatoarea editie de Copa America sa aiba loc tot pe stadioanele din SUA, in acelasi format: 10 echipe din America de Sud si 6 echipe din America Centrala.

Citeste si:copa america
FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

A început lupta pentru ca toate țările să primească gratis vaccinurile anti-Covid. Ce spun marile companii farmaceutice
BRAT
Modifică setările cookies