Campionatul European de Fotbal Feminin Alexandra Popp Beth Mead Keira Walsh Lena Oberdorf Fotbal extern

EURO Women's 2022: Anglia ia tot! Campioana europeană la fotbal feminin a dat și cea mai bună jucătoare a turneului final

Beth Mead, în vârstă de 27 de ani, a fost desemnată MVP-ul Campionatului European 2022. Ea a fost și golghetera competiției.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 August 2022, 08:50
Data actualizarii: Luni 01 August 2022, 08:50

Englezoaica Beth Mead a fost desemnată cea mai bună jucătoare a Campionatului European de fotbal feminin, ediţia 2022, câştigat de selecţionata Angliei, care a învins în finală, cu 2-1 după prelungiri, reprezentativa Germaniei, duminică pe stadionul Wembley din Londra.

6 goluri și 4 pase decisive pentru Mead la Euro Women's 2022

Mead (27 de ani), purtătoarea tricoului nu numărul 7 în naţionala "Leoaicelor" a obţinut, totodată, şi titlul de cea mai bună marcatoare a competiţiei, la egalitate de goluri (6) cu germanca Alexandra Popp, care s-a accidentat la încălzire şi nu a mai putut disputa finala.

Însă, cu patru pase decisive, Beth Mead a fost vârful de lance al atacului englez, care a înscris în total 22 de goluri în şase meciuri disputate la EURO Women's 2022.

Compatrioata sa, Keira Walsh (25 de ani) a primit trofeul rezervat celei mai bune jucătoare a finalei.

Germanca Lena Oberdorf, în vârstă de 20 de ani, a fost desemnată cea mai bună speranţă a competiţiei, primind trofeul cu ochii în lacrimi.

Clasamentul marcatoarelor de la EURO Women's 2022

6 goluri: Mead (Anglia), Popp (Germania)

4 goluri: Russo (Anglia)

3 goluri: Geyoro (Franţa), Magull (Germania)

2 goluri: Angeldahl (Suedia), Kirby (Anglia), Leuchter (Olanda), Stanway (Anglia), White (Anglia)

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies