Este plătit regește, dar s-a săturat de Arabia Saudită și vrea să revină în Europa

Karim Benzema Al Ittihad Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Mai 2024, 14:15
Data actualizarii: Marti 21 Mai 2024, 14:15

Karim Benzema (36 de ani) a ajuns la Al Ittihad în vara anului 2023, după despărțirea de Real Madrid.

Aventura atacantului francez nu a fost exact cum se aștepta, iar în prima parte a sezonului a fost implicat în mai multe scandaluri cu cei din cadrul clubului. 

Karim Benzema vrea să revină în Europa

Karim Benzema încasează un salariu uriaș la Al Ittihad, 200 de milioane de euro pe an, dar, conform Relevo, fotbalistul este total dezamăgit de calitatea fotbalului saudit și de condițiile întâlnite la Al Ittihad, motiv pentru care ar fi decis să revină în Europa.

Atacantul francez le-ar fi dezvăluit apropiaților săi, în timpul unei vizite recente în Madrid, că nu este mulțumit de nivelul campionatului Arabiei Saudite și de lipsa de profesionalism de acolo. În plus, Benzema s-ar fi săturat să fie constant atacat de suporterii lui Al Ittihad.

Răbdarea lui Benzema ar fi ajuns la limită și ar vrea, încă o dată, să plece de la Al Ittihad, chiar dacă este conștient că acest lucru va fi dificil de realizat având în vedere că a semnat un contract care va expira abia în 2026.

Revenirea lui Benzema în Europa, misiune aproape imposibilă

Karim Benzema a ajuns la Al Ittihad vara trecută, după despărțirea de Real Madrid, iar fotbalistul francez a fost prezentat la gruparea saudită ca un mare star. Legăturile dintre Benzema și Al Ittihad depășesc sfera fotbalului. Câștigătorul Balonului de Aur din 2022 a devenit imaginea fotbalului saudit și un ambasador al Arabiei Saudite.

Din acest motiv, este dificil ca francezul să obțină permisiunea șeicilor să revină în Europa. Un astfel de transfer ar fi perceput ca o bilă neagră pentru fotbalul din Arabia Saudită și o recunoaștere a faptului că nivelul competiției este mult sub cel din Europa.

Singura posibilitate ca Benzema să revină în fotbalul european ar fi dacă ar primi o ofertă importantă din partea unui club și dacă șeicii i-ar putea găsi un înlocuitor pe măsură, așa cum este considerat acum Mohamed Salah.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!