Sporturi

TOP 10 sportivi pentru care sponsorii se inghesuie sa semneze contracte cu ei! SURPRIZA Doar 2 fotbalisti in top! Messi nu exista

Vezi care sunt cei mai marketabili sportivi din lume.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Mai 2014, 12:46
Data actualizarii: Luni 19 Mai 2014, 12:48

Topul celor mai marketabili sportivi din lume, conform Sportspromedia, este dominat de vedete din USA. Acestia prind cele mai mari contracte de publicitate, avand in vedere notorietatea pe care o au baschetbalistii si jucatorii de fotbal american in State.

Doar 2 fotbalisti au reusit sa se "califice" in top 10, acolo unde Ronaldo ocupa abia locul 4, iar Neymar este pe 7. Considerat de multi cel mai bun jucator din lume, Messi este abia pe locul 11, cei trei find singurii fotbalisti din top 50 cei mai marketabili sportivi din lume.

Pe primul loc se afla britanicul Lewis Hamilton, succesul acestuia din Formula 1 adaugandu-se la imaginea buna pe care o are in afara circuitului, acolo unde apare mereu la evenimente alaturi de Nicole Sherzinger, una dintre cele mai sexy iubite din Formula 1.

Locul 2 in top este ocupat de Virat Kohli, considerat unul dintre cei mai buni jucatori de cricket din lume. Acesta are intreaga Indie la picioare, fiind un 'zeu' pentru indieni, marile firme din aceasta tara luptandu-se pentru a incheia contracte de publicitate cu el. Nestle, Clear si Adidas sunt printre firmele pe care le reprezinta Virat.

Locul 3 in top si ultimul aflat pe podiul este Robert Griffin. Jucatorul de fotbal american are doar 24 de ani insa stie sa se promoveze excelent. Un episod edificator a fost "scandalul" de pe Twitter cu Dale Earnhardt, un celebru pilot de NASCAR, cele mai cunoscute curse cu masini din USA.


TOP 10 cei mai marketabili sportivi

10. Sloane Stephens - Tenis
9. Blake Griffin - Baschet
8. Missy Franklin - Swimming
7. Neymar - Fotbal
6. Usain Bolt - Atletism
5. Dimitrov - Tenis
4. Ronaldo - Fotbal
3. Robert Griffin - NFL
2. Virat Kohli - Cricket
1. Lewis Hamilton - Formula 1

Modifică setările cookies