EXCLUSIV Gabi Balint, declarația zilei după ce Real Madrid a câștigat Liga Campionilor: "Săracii... nici nu știu să sărbătorească"

Gabi Balint Borussia Dortmund Liga Campionilor Real Madrid Liga Campionilor Gabi Balint / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Iunie 2024, 20:58
Data actualizarii: Duminica 02 Iunie 2024, 21:00

Gabi Balint a comentat triumful lui Real Madrid din finala Ligii Campionilor contra Borussiei Dortmund, scor 2-0.

Gabi Balint: "Dortmund nu a avut un executant precum Kroos / Vinicius, favorit la Balonul de Aur"

Gabi Balint (61 de ani), câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986 și participant la CM 1990 cu naționala României, a făcut o analiză a finalei de pe Wembley, a explicat ce i-a lipsit Borussiei Dortmund, care a avut o primă repriză excelentă și a spus pe cine vede favorit la câștigarea Balonului de Aur.

"Real Madrid a pornit favorită și cu destul de mare distanță de data asta. Într-adevăr, valoarea jucătorilor, a antrenorului, faptul că Real Madrid e deja o obișnuită câștigătoare a Champions League au făcut-o să fie favorită clară. Toți se așteptau că Borussia va face un meci bun, așa cum a făcut în toată campania asta de Champions League, și îi va pune probleme lui Real Madrid. Și asta s-a văzut în prima repriză, când cei de la Borussia au avut niște ocazii mari, dar le-au ratat cu multă ușurință, probabil și din cauza faptului că au avut emoții poate. Poate lipsă de experiență, poate nici nu se așteptau să aibă atât de multe ocazii contra lui Real.

În repriza a doua, jocul lui Real a început să crească. Cred că Real, în prima repriză, a început puțin cam sigură de ea, a văzut că e favorită, a simțit că e superioară, iar asta a făcut să intre puțin pe vârfuri. În a doua repriză, jucătorii au început să revină, să joace la valoarea lor și au marcat dintr-o fază fixă. 

Borussia Dortmund a avut probleme la fazele fixe. A avut o sumedenie de faze fixe, are jucători înalți, buni la cap, dar nu are executant așa cum a avut Real Madrid prin Kroos. 

A urmat și golul lui Vinicius, care a fost destul de șters în prima repriză, dar ulterior a arătat din nou capacitatea de a penetra, de a marca. Vinicius e favorit la câștigarea Balonului de Aur. Va conta și Copa America, în paralel cu Campionatul European, unde luptă și alți jucători pentru acest trofeu", a spus Gabi Balint, pentru PRO TV.

Gabi Balint: "Real Madrid nici nu știe să sărbătorească cum sărbătorim noi"

Jucătorii Stelei din 1986 sărbătoresc în fiecare an, pe 7 mai, câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Gabi Balint spune în glumă că Real Madrid nici măcar nu știe să se mai bucure, având în vedere trofeele pe bandă rulantă ale spaniolilor.

"Așa cum era de așteptat, Real Madrid pune din nou mâna pe trofeu, al 15-lea trofeu din istoria clubului. Practic își doboară singură recordurile an de an. E incredibil! 

Trofeele trag la marile campioane, așa e întotdeauna, lucrul ăsta se știe. La anul se va alătura și Mbappe, probabil și Davies... va ajunge Real Madrid la fel de invincibilă cum a fost și până acum în Champions League.

Au 6 trofee în ultimii 10 ani. Sunt echipe mari care n-au 4-5 trofee în total, mă refer la cluburi mari. Real Madrid e o specialistă a Champions League. Pe de altă parte, dacă nu câștigă Real, cine să câștige?

Ei, săracii, nici nu știu să sărbătorească cum sărbătorim noi pentru că nu știu pe care să o sărbătorească. 15 trofee devin o obișnuință, mai ales că 4 dintre jucătorii lui Real Madrid au ajuns la 6 trofee. E un lucru incredibil!", a mai spus Gabi Balint.

Record de trofee Champions League câștigate

Recordul de 6 trofee Champions League (Cupa Campionilor Europeni) câștigate, deținut de legendarul Paco Gento (1956, 1957, 1958, 1959, 1960 și 1966, toate cu Real Madrid), a fost egalat acum de nu mai puțin de patru fotbaliști ai lui Carlo Ancelotti.

Toni Kroos, Dani Carvajal, Luka Modric și Nacho Fernandez au bifat al șaselea succes în Champions League!

Kroos are un trofeu cu Bayern Munchen (2013), celelalte cu Real Madrid (2016, 2017, 2018, 2022 și 2024) alături de Carvajal, Modric și Nacho, care au mai câștigat Champions League cu ”albii” și în 2014.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!