Fotbal extern

Decizie ISTORICA luata de FIFA! Arbitrii vor avea in premiera acces la reluarile video! Primul meci are loc astazi

Campionatul Mondial al Cluburilor va fi prima competitie oficiala la care arbitrii vor putea vedea reluarile fazelor controversate.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2016, 09:47
Data actualizarii: Joi 08 Decembrie 2016, 09:51

FIFA a anuntat ca la Campionatul Mondial al Cluburilor va fi testata posibilitatea ca arbitrii sa vada reluarile - asistenti ai arbitrului de centru vor evalua faza inainte sa-l informeze. Arbitrul va putea apoi sa vada imaginile la anumite faze, lucru care nu era permis in trecut. Prima partida oficiala la care va fi implimentat sistemul este Kashima Antlers vs Auckland City de la Campionatul Mondial al Cluburilor.

Marco Van Basten, sef al dezvoltarii tehnice la FIFA, spune ca mutarea reprezinta "un mare pas inainte". Asistentii video au putut sa ajute arbitrii in timpul a doua partide amicale ce au avut loc anul acesta, insa CM al Cluburilor reprezinta prima competitie oficiala la care va fi folosita tehnologia.

Sub sistemul live, arbitrul de la centru va avea in continuare decizia finala insa speranta este ca asistentul video va putea ajuta la corectarea unei greseli evidente in incidentele serioase.

"Aceste teste vor fi extrem de valoroase pentru a determina daca procesul este fara cusur sau mai trebuie facute ajustari" a declarat Van Basten, citat de BBC. "In acelasi timp este important sa ne amintim ca intram intr-un teritoriu necunoscut avand in vedere ca vom fi live pentru prima data" a mai spus fostul mare atacant al Milanului.

Campionatul Mondial al Cluburilor, cel la care participa campioanele fiecarei din cele 6 confederatii FIFA, plus campioana tarii gazda, o are ca mare favorita pe Real Madrid, cea care va avea primul meci in competitie pe 15 decembrie.

Modifică setările cookies