Cutremur in fotbalul african! CAF a exclus Marocul de la Cupa Africii si ia in considerare o suspendare pana dupa CM din 2022

Autor: Sport.ro
Marti 11 Noiembrie 2014, 17:10

	Cutremur in fotbalul african! CAF a exclus Marocul de la Cupa Africii si ia in considerare o suspendare pana dupa CM din 2022

Confederatia Federatiilor Africane de Fotbal (CAF) a luat astazi o masura extrem de drastica in cazul tarii care trbuia sa organizeze Cupa Africii la inceputul anului viitor.

CAF a decis sa excluda Marocul definitiv de la Cupa Africii pe Natiuni din cauza refuzului autoritatilor de la Rabat de a organiza competitia, asa cum era planificat initial. Oficialii CAF au considerat ca Marocul a dorit sa boicoteze competitia, decizand astfel sa excluda tara nord-africana de la Cupa Africii. Marocul, ca tara gazda, era calificata din oficiu la turneu.

Refuzul marocanilor de a organiza Cupa Africii pe Natiuni vine pe fondul pandemiei de Ebola din Africa, boala afectand in ultimele luni mai multe tari, in majoritate din partea vestica a continentului.

Momentan, CAF nu are nicio varianta de rezerva pentru organizarea turneului, alte patru tari anuntand ca nu vor sa isi asume responsabilitatea - Africa de Sud, Sudan, Egipt si Ghana.

Cupa Africii din 2015 ar trebui sa inceapa pe 17 ianuarie si sa se termine pe 8 februarie, insa disputarea competitiei nu mai este sigura.

Marocul, out pana in 2022?

Exclusa de la Cupa Africii din cauza refuzului de a mai organiza competitia, Federatia Marocana de Fotbal ar putea suferi pe termen lung. Farayi Mungazi, jurnalist BBC cu origini africane, spune ca oficialii CAF se gandesc sa dea un exemplu cu selectionata din zona Magrebului.

Acesta spune ca Marocul ar putea fi suspendata pana dupa Campionatul Mondial din 2022, o decizie urmand sa fie luata curand.

Jurnalistul BBC noteaza pe Twitter ca FIFA ar putea ratifica suspendarea dictata de CAF, astfel ca Marocul nu va mai putea participa la nicio competitie internationala pentru cel putin 8 ani.

Vlad Voiculescu pregătește o listă a „medicamentelor esențiale” printr-un ordin de ministru
BRAT

Modifică setările cookies