Cum vede un brazilian finala 100% argentiniana din Copa Libertadores: "Brazilia nu are asa ceva!"

Cum vede un brazilian finala 100% argentiniana din Copa Libertadores: "Brazilia nu are asa ceva!"

Dupa 2-2 in meciul tur, finala Copei Libertadores dintre Boca Juniors si River Plate se decide sambata seara, pe stadionul Monumental.

Articol scris de Joao Vitor Roberge pentru ionalexandru.ro

Cel mai mare meci din istoria fotbalului american (de sud, central, de nord, totul) se joaca sambata, 24 noiembrie, si este o finala celei importante competitii a continentului. River Plate si Boca Juniors se vor intalni pe stadionul Monumental, dupa un 2-2 plin de emotii in La Bombonera. Meciul se va juca doar cu fanii al Riverului, asa cum a fost in meciul tur, doar cu Xeneizii de la Boca, din cauza normelor de securitate.

Totul primeste si un condiment special, pentru ca incepand din 2019, intr-una din cele mai mari prostii din partea lui Conmebol, finala va fi jucata intr-un singur meci, ca la Champions League. Doar ca America de Sud e mult mai mare, n-are sisteme ieftine de transport si cea mai mare parte a poporului e sarac. Deci acest Boca-River pune capat aceastei ere a fotbalului sud-american in stil mare.

Chiar in Brazilia, o tara hranita de ura si de o rivalitate exagerata despre fratii latini, se recunoaste ca derby-ul Boca-River e cel mai mare din lume. Se stie ca daca finala ar fi fost Vasco-Flamengo, Grêmio-Internacional, Flamengo-Fluminense, Corinthians-Palmeiras, Corinthians-São Paulo, Bahia-Vitoria, Cruzeiro-Atlético, Botafogo-Flamengo, lumea n-ar fi atat de interesata.

Citeste articolul complet pe ionalexandru.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO

Clotilde Armand, mandată de Consiliul Local Sector 1 să ceară în justiție rezilierea contractului cu Romprest
BRAT
Modifică setările cookies