Cum s-au inteles Obama si Putin pentru a pune mainile pe fotbal. Blatter face dezvaluiri soc: "Franta a sabotat intelegerea"

Sepp Blatter Campionatul Mondial 2018 Campionatul Mondial Qatar 2022 Rusia statele unite Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Octombrie 2015, 15:58
Data actualizarii: Vineri 30 Octombrie 2015, 16:07

Cupele Mondiale din 2018 si 2022 trebuiau initial sa fie atribuite Rusiei si Statelor Unite, nu Qatarului, conform "unui aranjament diplomatic" de culise - e dezvaluirea bomba facuta de Sepp Blatter.

Sepp Blatter, presedintele demisionar al FIFA, a facut o serie de afirmatii neasteptate si surprinzatoare, acesta dezvaluind o intelegere a marilor puteri ale lumii pentru a "fura" urmatoarele Mondiale.

"A fost un aranjament de culise. A fost un aranjament diplomatic, 'un gentleman's agreement', pentru ca cele doua turnee finale sa se dispute in Rusia si in Statele Unite", a afirmat elvetianul, autorul unor declaratii similare, miercuri, pentru agentia rusa Tass. 

"Daca planul a capotat pentru Mondialul din 2022, acest lucru s-a datorat interferentei guvernamentale a lui Sarkozy, pe atunci presedintele Frantei, a mai spus Blatter. Cu doar o saptamana inaintea alegerii, eu am primit un apel telefonic de la Platini care a spus: 'Eu nu mai urmez planul tau pentru ca seful statului mi-a spus ca noi trebuie sa luam in calcul...situatia Frantei'"

Platini a recunoscut ca a votat pentru Qatar in decembrie 2010 cu ocazia atribuirii Mondialului din 2022, dar a negat ca ar fi facut acest lucru la cererea fostului presedinte al Frantei (2007-2012), care l-ar fi invitat cu putin inainte la un dineu la palatul Elysee in compania viitorului emir al Qatarului. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!