Fotbal extern

Cum s-au inteles Obama si Putin pentru a pune mainile pe fotbal. Blatter face dezvaluiri soc: "Franta a sabotat intelegerea"

Cupele Mondiale din 2018 si 2022 trebuiau initial sa fie atribuite Rusiei si Statelor Unite, nu Qatarului, conform "unui aranjament diplomatic" de culise - e dezvaluirea bomba facuta de Sepp Blatter.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Octombrie 2015, 15:58
Data actualizarii: Vineri 30 Octombrie 2015, 16:07

Sepp Blatter, presedintele demisionar al FIFA, a facut o serie de afirmatii neasteptate si surprinzatoare, acesta dezvaluind o intelegere a marilor puteri ale lumii pentru a "fura" urmatoarele Mondiale.

"A fost un aranjament de culise. A fost un aranjament diplomatic, 'un gentleman's agreement', pentru ca cele doua turnee finale sa se dispute in Rusia si in Statele Unite", a afirmat elvetianul, autorul unor declaratii similare, miercuri, pentru agentia rusa Tass. 

"Daca planul a capotat pentru Mondialul din 2022, acest lucru s-a datorat interferentei guvernamentale a lui Sarkozy, pe atunci presedintele Frantei, a mai spus Blatter. Cu doar o saptamana inaintea alegerii, eu am primit un apel telefonic de la Platini care a spus: 'Eu nu mai urmez planul tau pentru ca seful statului mi-a spus ca noi trebuie sa luam in calcul...situatia Frantei'"

Platini a recunoscut ca a votat pentru Qatar in decembrie 2010 cu ocazia atribuirii Mondialului din 2022, dar a negat ca ar fi facut acest lucru la cererea fostului presedinte al Frantei (2007-2012), care l-ar fi invitat cu putin inainte la un dineu la palatul Elysee in compania viitorului emir al Qatarului. 

Modifică setările cookies