Fotbal extern

Cristian Fabbiani, mereu îndrăgostit de România. "Acolo aș petrece o noapte, e un hotel separat"

Cristian Fabbiani, fostul jucător al CFR-ului, continuă să activeze în fotbal.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 16:10
Data actualizarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 16:14

Atacantul argentinian a unul dintre primii jucători de top aduși de Arpad Paszkany la CFR Cluj în 2007. Patronul ardelenilor a scos din buzunar la aceea vreme 3 milioane de euro pentru a-l aduce pe „Căpcăun”.

Fabbiani, 11 goluri în 33 de patide pentru CFR Cluj

O sumă fabuloasă pentru Liga 1, astăzi rareori vedem un jucător străin să fie adus pe o sumă de bani, ci mai degrabă liber de contract. Fabbiani a fost adus cu surle și trâmbițe și datorită banilor plătiți pentru el, dar și pentru calitățile pe care acesta le arătase în prima ligă din Argentina. Cristian provine dintr-o familie de fotbaliști, are 13 rude din partea tatălui său care au fost jucători profesioniști, inclusiv un unchi care a jucat pentru echipa națională a Republicii Chile, Óscar Fabbiani.

  • Ce mai face Cristian Fabbiani? „Căpcăunul” CFR-ului a trecut la cariera de antrenore

Cristian Fabbiani ieșea în evidență și prin jocul său, dar mai mult prin caracterul său. Argentinianul reușea să facă spectacol la orice partidă, ba prin execuția surprinzătoare, ba prin celebrări ale golurilor neobișnuite. Atacantul nu a rezistat mult la CFR Cluj și după un singur sezon în Gruia, în care a marcat 11 goluri în 33 de partide, a plecat înapoi în Argentina.

Ce face acum Cristian Fabbiani

Fabbiani este o semi-celebritate în Argentina. Fostul ceferist este prezent la multe emisiuni TV și are peste 100.000 de urmăritori pe contul său de Instagram. „El Ogro” nu a uitat de momentele petrecute în România și chiar a avut cuvinte de laudă la adresa țării noastre: „Aș petrece o noapte la Castelul Bran, acolo există un hotel separat. România este o țară foarte frumoasă”, a declarat Fabianni, în cadrul emisiunii ESPN Show.

Atunci când Fabbiani s-a transferat la River Plate în 2009 a fost prezentat pe stadionul El Monumental, alături de antrenorul Marcelo Gallardo. Aducerea „Căpcăunului” la River Plate a generat o întreagă agitație în jurul său, până și muzicianul Javier Montes a creat un cântec despre acest transfer, numit La Banda del Ogro. Acolo, atacantul argentinian nu a făcut față și după doar un sezon a plecat la All Boys.

Fabbiani a cucerit două trofee în România 

Din vara anului 2021, Fabbiani este antrenorul lui Club Atletico Fenix, un club uruguyan ce activează în liga secundă.

De-a lungul carierei de fotbalist, Fabbiani a jucat pentru Lanus, CF PAlestino, Beitar Jerusalem, CFR Cluj, Newell's Old Boys, River Plate, All Boys, Independiente Rivadavia, Sport Boys, Estudiantes de San Luis, LDU Portoviejo, Universitario și s-a retras la Deportivo Merlo.

În România, Fabbiani a câștigat două trofee cu CFR Cluj: Cupa României și Liga I. De asemenea, a ridicat și titlul de campion al Israelului cu Beitar Jerusalem în 2006-07.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies