Ronaldo Balonul de Aur Karim Benzema Liga Campionilor ronaldo nazario Fotbal extern

Cine merită Balonul de Aur? Ronaldo, mai ferm ca niciodată: "O spun de ani de zile, dar am fost criticat!"

Ronaldo Luis Nazario de Lima (45 de ani), fostul mare fotbalist de la Barcelona, Inter, Real Madrid sau AC Milan, a acordat un interviu în care a vorbit despre Liga Campionilor și Balonul de Aur

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2022, 17:28
Data actualizarii: Marti 12 Aprilie 2022, 17:29

În prezent președintele la Real Valladolid, Ronaldo s-a declarat în mai multe rânduri un fan al lui Karim Benzema, cel care traversează cel mai bun sezon din carieră la Real Madrid și pe care îl vede câștigător al Balonului de Aur în acest an.

Ronaldo: "Benzema merită Balonul de Aur, o spun de ani de zile"

De două ori câștigător al Balonului de Aur (1997 și 2002), brazilianul se așteaptă ca echipa lui Karim Benzema să câștige și Liga Campionilor în acest an.

Real Madrid este aproape de semifinale, după ce a învins Chelsea, în tur, scor 3-1. În penultimul act, spaniolii pot întâlni câștigătoarea din duelul Manchester City - Atletico Madrid.

"În ceea ce privește Liga Campionilor, Real Madrid este favorită. Nu trec printr-o perioadă excelentă, dar există acea legătură specială cu competiția. Îl au și pe Carlo Ancelotti pe bancă, care e unul dintre cei mai buni din lume.

Benzema? Merită Balonul de Aur. Eu o spun de ani de zile, dar am fost criticat. Merită, e un atacant extraordinar", a spus Ronaldo, într-un interviu pentru Sky Sports, citat de Marca.

În ultimii 13 ani, Balonul de Aur a fost câștigat de Lionel Messi (7), Cristiano Ronaldo (5) și Luka Modric (1). Karim Benzema nu a cucerit niciodată trofeul și nici nu s-a clasat pe podium la vreo ediție.

Benzema, care va împlini 35 de ani în decembrie, a înscris 37 de goluri în cele 37 de de meciuri disputate în actualul sezon la Real Madrid, iar starul francez are două triple consecutive în Champions League, împotriva lui PSG (3-1) și Chelsea (3-1).

Modifică setările cookies