Lionel Messi Annie Leibovitz Cristiano Ronaldo Romania Serena Williams Fotbal extern

GALERIE FOTO Cine este autoarea pozei istorice cu Messi și Ronaldo: lesbiană, cu bunici din România, cea care le-a fotografiat pe Serena Williams și Demi Moore nud

Fotografia realizată de Annie Leibovitz și postată sâmbătă seara a devenit a patra cea mai apreciată poză din istoria Instagram.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 13:22
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 13:22

UPDATE Înainte de fotografia virală făcută de Annie Leibovitz cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, artista cu origini în România a mai realizat o poză istorică, chiar dacă nu la fel de mediatizată, cu trei giganți ai fotbalului: Pele, Diego Armando Maradona și Zinedine Zidane (vezi galeria foto).

 

Fotografia, realizată în 2010, îi prezintă pe cei trei la o masă de fussball într-un bar din Madrid, fiind de asemenea parte a unei campanii Louis Vuitton.

Știrea inițială

Poza devenită deja istorică cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo jucând șah, postată sâmbătă ca parte a unei campanii Louis Vuitton, a patra cea mai apreciată poză din istoria Instagram, a fost realizată de fotografa americancă Anna-Lou ”Annie” Leibovitz, o celebritate în domeniu, cu onorarii pe măsură.

”Americancă la a treia generație”, cum este descrisă de The Independent, ea este fiica unui erou de război american, Samuel Leibovitz (1914-2005), ofițer în US Air Force care a fost rănit în Războiul din Vietnam, ai cărui părinți au fost români de origine evreiască, emigrați din țara noastră în America la începutul secolului 20.

Annie Leibovitz și relația ei de iubire cu scriitoarea Susan Sontag

Leibovitz este lesbiană, are trei fiice și a fost ani de zile într-o relație cu Susan Sontag (1933-2004), o scriitoare și eseistă renumită, ”unul dintre intelectualii cei mai influenți ai Americii”, conform Los Angeles Times. 

Relația dintre cele două femei nu a fost făcută publică decât după moartea lui Susan Sontag.

O altă fotografie celebră marca Annie Leibovitz: John Lennon înainte de a fi asasinat

Printre alte fotografii celebre ale lui Leibovitz, care a lucrat pentru Rolling Stone, Vanity Fair sau Vogue, se numără cele cu John Lennon și Yoko Ono (făcută cu doar câteva ore înainte de asasinarea starului de la Beatles), Demi Moore (însărcinată și nud) sau Sylvester Stallone (nud) și, mai aproape de noi, cele cu Serena Williams (însărcinată și nud) sau cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Pentru întreaga ei operă, Annie Leibovitz a fost declarată de Biblioteca Congresului ”Living Legend”.

Surse: PBS, Chromatic Aberration, Find a Grave, The Independent

Modifică setările cookies