Cele doua echipe din Europa care au jucat fara fotbalisti straini. Una a promovat in La Liga, alta a fost la un meci de Serie A

Cele doua echipe din Europa care au jucat fara fotbalisti straini. Una a promovat in La Liga, alta a fost la un meci de Serie A

In acest sezon, Osasuna si Cittadella au avut in lot doar jucatori spanioli si italieni.

Singurele echipe din primele doua divizii ale celor mai puternice 5 campionate din Europa (Anglia, Spania, Germania, Italia si Franta), care au nu au avut in lot niciun jucator strain, sunt Osasuna si Cittadella.

Club Atletico Osasuna a jucat in Liga Adelante, a doua divizie din Spania, si a avut in lot doar jucatori spanioli. Antrenorul basc Jagoba Arrasate Elustondo, numit in vara anului trecut, s-a inspirat probabil din activitatea lui Athletic Bilbao, dar a adaptat mai putin strict modelul la recrutarea de jucatori spanioli nu doar la cei dintr-o singura regiune a Spaniei. Performanta este cu atat mai meritorie cu cat Osasuna a castigat detasat liga secunda spaniola, la 8 puncte distanta de Granada si la 13 lungimi de Malaga. Echipa activeaza in orasul Pamplona, capitala Comunitatii Autonome Navarra, considerata o treime istorica a Euskal Herria, tinutul locuit de basci in muntii din nordul Spaniei si sudul Frantei. Desi mai putin de 20% din populatie din Navarra vorbeste sau intelege limba basca, regiunea este de aproape 500 de ani o zona de ciocniri puternice intre nationalismul basc si cel spaniol. Din lotul din acest sezon, 10 jucatori sunt nascuti in Provincia Navarra, iar 7 chiar in orasul Pamplona.

Cealalata echipa care a jucat doar cu fotbalisti autohtoni in acest sezon este Associazione Sportiva Cittadella, din orasul Cittadella, Provincia Padova, Regiunea Veneto, in nord-estul Italiei. Clubul a avut in acest an, atat la prima echipa, cat si la cea secunda, doar jucatori cu cetatenie italiena. Majoritatea covarsitoarea a fotbalistilor din lotul echipei sunt nascuti in provinciile din nordul si centrul Italiei (Veneto, Friuli-Venetia-Giulia, Lombardia, Emilia-Romagna, Piemont, Toscana). „Citta” a terminat sezonul trecut pe locul al 7-lea si a intrat in play-off-ul de promovare, la care participa ocupantele pozitiilor 3-8 din Serie B. Aici, echipa antrenorului Roberto Venturato (nascut in Australia din parinti italieni din regiunea Veneto) a invins pe Spezia (2-1), in semifinalele rundei decisive a trecut de Benevento (1-2, 3-0), pentru ca in finala sa fie invinsa dramatic de Verona (2-0, 0-3). Sciziunea zonei din nordul si o parte a centrului Italiei, denumita Padania (la nord de Roma si Lazio), cea mai bogata si mai industrializata din peninsula, a fost ceruta, incepand din 1996, de partidul nationalist de dreapta Lega Nord, condus acum de premierului italian Matteo Salvini, care militeaza pentru desprinderea de Sudul sarac si corupt.  

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

România va fi lovită de o vijelie cu gheaţă, care a făcut dezastru în Ungaria
BRAT
Modifică setările cookies