GALERIE FOTO Cel mai nebun final de campionat din Europa: trei echipe sunt separate de un punct și se bat la titlu în ultima etapă

Genk Antwerp Belgia Club Brugge Royale Union Saint-Gilloise Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 28 Mai 2023, 22:42
Data actualizarii: Duminica 28 Mai 2023, 22:41
Campionatul din Belgia are parte de un final dramatic, cu o etapă înainte de final existând un mare semn de întrebare în privința campioanei.

Duminică, primele două clasate Antwerp și Royale Union Saint-Gilloise au remizat, scor 1-1, astfel că au rămas la egalitate de puncte. La doar un punct în spatele lor a urcat Genk, care a învins pe terenul campioanei en-titre Club Brugge, 3-1.

Antwerp, Royale Union SG și Genk, separate de un punct înaintea ultimei etape din Belgia

În Belgia, formatul competițional este oarecum asemănător cu cel din România. După încheierea sezonului regulat, primele patru clasate merg în play-off I, unde li se înjumătățesc punctele și li se rotunjesc dacă este cazul. Se dispută dueluri tur-retur între cele patru formații, iar în caz de egalitate de puncte principalul criteriu de departajare este reprezentat de rotunjirea punctelor. 

În play-off I, Antwerp este singura echipă care a intrat fără a avea punctele rotunjite, astfel că ar avea câștig de cauză dacă ar încheia la egaliate cu Royale Union sau Genk. Următorul criteriu de departajare este reprezentat de locul ocupat la finalul sezonului regulat. Aici, Genk ar fi prima, urmată de Royale Union Saint-Gilloise și Antwerp.

Pe lângă titlul de campioană, ultima etapă va stabili și reprezentatele Belgiei în competițiile europene. Campioana va merge în play-off-ul Champions League, vicecampioana va începe din turul 2 preliminar UCL. Club Brugge (locul 4) și Gent (locul 5) sunt deja sigure de participarea în turul 2 preliminar din Conference League. 

Antwerp, deținătoarea Cupei Belgiei, are deja un loc asigurat în play-off-ul Europa League.

Clasamentul din play-off cu o etapă înainte de final

  • 1. Antwerp - 46p
  • 2. Royale Union Saint-Gilloise - 46p
  • 3. Genk - 45p
  • 4. Club Brugge - 33p

Programul ultimei etape

  • Duminică, ora 19:30: Genk - Antwerp
  • Duminică, ora 19:30: Royale Union Saint-Gilloise - Club Brugge
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!