FOTO ȘI VIDEO Ce s-a întâmplat la primul meci cu fotbalistul care a anunțat că este homosexual

Jakub Jankto Cehia Sparta Praga Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2023, 16:34
Data actualizarii: Luni 20 Februarie 2023, 16:33

Jakub Jankto (27 de ani), mijlocașul ceh al formației Sparta Praga, a anunțat în urmă cu o săptămână că este homosexual, devenind astfel primul fotbalist activ de calibru care face o astfel de dezvăluire.

Într-o postare făcută pe rețelele sociale lunea trecută, Jankto a spus că vrea să își trăiască viața "liber, fără frici, fără a fi judecat, fără violență și numai cu iubire. Sunt homosexual și nu vreau să mă mai ascund".

Jakub Jankto, aplaudat la primul meci după ce a anunțat că este homosexual. Fanii Spartei Praga i-au scandat numele

Jankto (45 de meciuri și 4 goluri la naționala Cehiei) a revenit în acest weekend pe teren, după o accidentare, iar mijlocașul Spartei Praga a fost introdus în minutul 70 al meciului cu Jablonec, câștigat de echipa sa, scor 3-0.

Fotbalistul ceh a fost primit cu urale de fanii Spartei Praga, care i-au scandat și numele imediat după intrarea pe teren. Jankto a contribuit și la golul al treilea marcat de echipa sa, la câteva secunde după ce a intrat pe teren.

"Sunt fericit pentru Jankto. Nu i-a fost ușor, dar fanii au acceptat dezvăluirea sa. Suntem o echipă, noi i-am fost alături, nu văd nicio problemă", a declarat după meci Jan Kuchta, atacantul Spartei Praga, potrivit Corriere dello Sport.

Jakub Jankto este împrumutat în acest sezon de Getafe la Sparta Praga. Cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o în Italia, la formații precum Udinese, Ascoli sau Sampdoria.

  • 155 de meciuri și 17 goluri a strâns Jankto în Serie A
  • Jankto a participat cu naționala Cehiei la EURO 2020, unde a evoluat în 5 partide

Jakub Jankto a mărturisit că este homosexual 

Jakub Jankto (27 ani) a postat, în urmă cu o săptămână, un mesaj pe contul oficial de Instagram în care a ținut să-și mărturisească orientarea sexuală.

"La fel ca toate lumea, am puteri și slăbiciuni, am familie, am prieteni. Am un job pe care l-am făcut cât de bine am putut, cu seriozitate, prefesionalist și pasiune.

Vreau să-mi trăiesc viața liber, fără frici, fără a fi judecat, fără violență și numai cu iubire. 

Sunt homosexual și nu mai vreau să mă ascund!", a scris Jankto.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!