Alexia Putellas Balonul de Aur Barcelona fotbal feminin Fotbal extern

GALERIE FOTO Ce lovitură! Cea mai bună fotbalistă a lumii ratează Euro 2022 după ce s-a accidentat cu o zi înaintea începerii turneului

Alexia Putellas, vedeta Spaniei și a Barcelonei, este câștigătoarea Balonului de Aur feminin în anul 2021.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 08:48
Data actualizarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 08:55

Alexia Putellas, câştigătoarea Balonului de Aur în 2021 şi marea vedetă a selecţionatei feminine de fotbal a Spaniei, va rata EURO 2022, turneu care va debuta miercuri în Anglia, după ce a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng în cursul antrenamentului efectuat marţi, informează AFP.

Ruptură de ligament încrucișat anterior pentru Putellas

"Testele la care a fost supusă internaţionala spaniolă marţi după-amiază, la spitalul King Edward VII din Londra, au confirmat o ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul stâng suferită de căpitanul echipei naţionale feminine a Spaniei", a anunţat naţionala feminină spaniolă într-un comunicat.

Mijlocaşul ofensiv al echipei FC Barcelona a devenit săptămâna trecută prima jucătoare spaniolă care a atins bariera de 100 de selecţii pentru La Roja.

Alexia Putellas este căpitan și la naționala Spaniei, și la FC Barcelona

Putellas s-a accidentat în timpul unui antrenament matinal la complexul de la Bisham Abbey, în oraşul Barlow, aflat în apropiere de Londra.

Jucătoarea cea mai în vogă din ultimele două sezoane, căpitanul şi coordonatorul de joc al echipei FC Barcelona, Alexia Putellas a câştigat Balonul de Aur şi Liga Campionilor în 2021, disputând totodată finala din acest an a celei mai importante competiţii continentale intercluburi, în care a fost cea mai bună marcatoare.

La 28 de ani, ea visa să conducă selecţionata Spaniei la câştigarea titlului de campioană a Europei.

Agerpres

Modifică setările cookies