Gabon abuz sexual FIFPro Patrick Assoumou Eyi The Guardian Fotbal extern

Caz oribil în Africa: antrenorul supranumit ”Capello”, acuzat că și-a violat jucătorii minori. ”Asta era condiția ca să rămân la națională”

Patrick Assoumou Eyi a fost selecționerul naționalei Under 17 din Gabon.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Decembrie 2021, 13:56
Data actualizarii: Joi 16 Decembrie 2021, 14:12

Unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din fotbalul din Gabon și fost selecționer al naționalei Under 17, Patrick Assoumou Eyi este acuzat de viol de către foștii săi elevi.

”M-a forțat să am relații sexuale cu el. Asta era condiția ca să rămân la echipa națională”

În prezent director tehnic în La Ligue de l'Estuaire, prima divizie gaboneză, antrenorul a refuzat să răspundă întrebărilor celor de la The Guardian, care în schimb au vorbit cu victimele abuzurilor sexuale, foștii internaționali Under 17. 

”M-a forțat să am relații sexuale cu el. Asta era condiția ca să rămân la echipa națională.

Pe atunci, îmi părăsisem satul natal pentru a-mi ajuta familia, locuiam în capitala Libreville și visul de a deveni fotbalist profesionist însemna ieșirea din mizerie”, a explicat unul dintre fotbaliști pentru jurnaliștii britanici.

”În echipa noastră națională, cei mai mulți jucători au trebuit să ofere sex”

”Capello (n.r. - porecla atribuită lui Patrick Assoumou Eyi) a violat mulți băieți. A profitat de sărăcia lor, ba chiar i-a dat și altor oficiali.

În echipa noastră națională, cei mai mulți jucători au trebuit să ofere sex. Aceasta este realitatea fotbalului gabonez, a fost un iad”, a mai declarat fotbalistul pentru The Guardian.

Federația din Gabon a negat acuzele, însă FIFPRO, sindicatul mondial al jucătorilor, a făcut deja o plângere în acest caz.

Foto: The Guardian

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!