Farul Constanta Andrei Borza The Guardian Superliga

Un fotbalist de la Farul Constanța a apărut în The Guardian! Ce a scris presa internațională despre el

Cotidianul britanic The Guardian a publicat un TOP 60 al celor mai buni jucători tineri din lume.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 20:12
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 20:10

În topul celor mai talentați jucători tineri din lume, The Guardian l-a inclus și pe fotbalistul român de la Farul Constanța, Andrei Borza

Ce a scris The Guardian despre Andrei Borza

„Borza nu a împlinit nici măcar 17 ani, dar se descurcă în primul eșalon al României pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi. Deseori este comparat cu fostul căpitan al României, Cristian Chivu, datorită abilității sale de a juca balonul de la fund. 

Borza a început să joace ca atacant, înainte să se mute la mijloc și, în cele din urmă, să devină fundaș stânga după ce Hagi a vorbit cu jucător despre acest lucru.”, se arată în rubrica specială din material pentru Andrei Borza.

Andrei Borza, la Farul Constanța

Fundașul stânga (1,80 m) are abia 16 ani și s-a născut în Năvodari. A fost convocat la naționala under-19 a României și a făcut pasul la Farul Constanța U19 de la Academia lui Hagi în 2021.

Gheorghe Hgai, antrenorul Farului, l-a utilizat pe Andrei Borza la formația mare de opt ori până acum în actuala stagiune a campionatului.

Potrivit Transfermarkt, Andrei Borza este cotat la 50.000 euro și mai are contract cu trupa de la nivelul mării până la sfârșitul lunii iunie 2026.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies