OFICIAL Carlos Queiroz, numit la a șaptea echipă națională! Portughezul trecut pe la Real Madrid a fost selecționer pe patru continente

Carlos Queiroz Felix Sanchez Iran Qatar Real Madrid Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Februarie 2023, 08:33
Data actualizarii: Marti 07 Februarie 2023, 13:04

Experimentatul antrenor lusitan va împlini 70 de ani pe 1 martie și ultima dată a condus reprezentativa Iranului, pe care a calificat-o la trei Campionate Mondiale: 2014, 2018 și 2022.

Antrenorul Carlos Queiroz a fost numit luni noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a Qatarului, a anunţat Federaţia din Qatar pe Twitter.

Carlos Queiroz, care va împlini vârsta de 70 de ani la 1 martie, a participat ca antrenor la cinci Cupe Mondiale: de trei ori cu Iran (2014, 2018, 2022) şi câte o dată cu Africa de Sud, în 2002, şi Portugalia, în 2010.

Tehnicianul portughez, care a demisionat din postul de selecţioner al Iranului la finalul Cupei Mondiale 2022, îl înlocuieşte la conducerea naţionalei din Qatar pe spaniolul Felix Sanchez, căruia nu i-a fost reînnoit contractul după trei înfrângeri suferite în cele trei meciuri disputate în faza grupelor Cupei Mondiale.

Cariera lui Carlos Queiroz: Manchester United, Real Madrid, Portugalia, Emirate, Africa de Sud, Iran, Columbia, Egipt și Qatar

Queiroz a fost asistentul lui Alex Ferguson la Manchester United, şi a mai antrenat în carieră Real Madrid şi Sporting Lisabona, dar şi echipele naţionale din Portugalia, Emiratele Arabe Unite, Africa de Sud, Iran, Columbia şi Egipt.

Obiectivul lui Carlos Queiroz va fi menţinerea titlului de campioană a Asiei pentru naţionala din Qatar, viitoarea Cupă a Asiei pe Naţiuni urmând să se desfăşoare chiar în Qatar, între 16 iunie şi 16 iulie 2023.

news.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!