Qatar Felix Sanchez Bas Fotbal extern

Cea mai slabă națională de la Mondialul din Qatar a rămas fără selecționer: „Am petrecut câțiva ani superbi împreună!”

Naționala gazdă a Campionatului Mondial, Qatar, a fost cea mai slabă echipă de la turneu, bifând astfel un record negativ pentru o țară care găzduiește turneul. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 22:31
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 22:32

Qatar a încheiat grupele fără să obțină vreun punct la turneul pe care l-a găzuit, având un golaveraj 1-7. Qatarezii au fost umiliți la Cupa Mondială, iar la două săptămâni de la finalul turneului, Federația a anunțat despărțirea de Felix Sanchez Bas (47 ani)

Selecționerul spaniol a preluat echipa în iulie 2017, după ce a antrenat din 2013 la naționalele de juniori ale Qatarului, trecând, pe rând, pe la U19, U20 și U23. Înainte de a fi selecționer al naționalei mari, Sanchez Bas a fost antrenor la echipa de tineret a Barcelonei, din 1996 până în 2006. 

Felix Sanchez s-a despărțit de naționala Qatarului 

Ibericul avea contract cu Federația din Qatar până la finalul anului în curs, iar oficialii au decis să nu îi ofere prelungirea, în special în contextul umilinței de la Mondial. Pe contul oficial al Federației a apărut și mesajul care confirma ruptura. 

„Federația și domnul Felix Sanchez au decis, de comun acord, să nu prelungească înțegerea. Președintele Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani și-a exprimat recunoștința pentru antrenor în cuvinte: 'Felix nu doar că a fost antrenorul nostru ci și prietenul nostru. Familia fotbalului din Qatar îi va fi mereu recunoscătoare pentru succesul pe care l-a adus fotbalului qatarez de-a lungul anilor. Antrenorul Felix va avea mereu un loc special alături de noi și sperăm să se gândească mereu la Qatar ca la casa sa'”, se arată în comunicat

Sanchez Bas a avut și o reacție postată pe site-ul oficial al Federației qatareze: „Ultimii 5 ani și jumătate cu naționala mare a Qatarului au fost o oportunitate ce apare o dată în viață. Nu pot decât să mulțumesc Federației, lui Sheikh Hamad, președintele, și liderilor țării pentru încrederea și sprijinul primite într-o perioadă în care am obținut multe lucruri împreună. Qatarul, oamenii săi și fotbalul său vor rămâne mereu în inima mea. Acum este un moment bun pentru a-i lăsa pe alții să preia responsabilitatea echipei și pentru mine să explorez noi provocări”. 

  • Felix Sanchez Bas a câștigat Cupa Asiei alături de Qatar în 2018/19. 
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!