Căpitanul Coreei de Nord își explică votul surprinzător de la gala FIFA The Best: "La noi în țară e foarte popular"

Kuk Chol Jang Coreea de Nord FIFA The Best Lionel Messi Luka Modric Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 17:11
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 17:10

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al anului 2022 la gala FIFA The Best. Argentinianul a fost urmat de Kylian Mbappe și Karim Benzema.

Pe locul 4 s-a clasat Luka Modric, mijlocașul naționalei Croației și al lui Real Madrid. Anul trecut, decarul madrilenilor a câștigat un nou trofeu Champions League și s-a clasat pe locul 3 la Cupa Mondială din Qatar alături de țara sa.

Căpitanul Coreei de Nord, singurul care i-a dat 5 puncte lui Luka Modric la FIFA The Best

Un singur căpitan al echipelor naționalelor l-a trecut pe Luka Modric în topul preferințelor la vot. Este vorba despre nord-coreeanul Kuk Chol Jang, care joacă în țara natală, la Hwaebul SC.

Dacă cei mai mulți căpitani și selecționeri au ales un podium format din Lionel Messi, Kylian Mbappe și Karim Benzema, Kuk Chol Jang i-a oferit cinci puncte lui Luka Modric, iar pe locurile 2 și 3 i-a trecut pe Messi, respectiv Erling Haaland.

Contactat de publicația croată Index, fotbalistul din Coreea de Nord și-a explicat decizia: "Sunt un mare admirator al lui Luka Modric pentru tot ceea ce a reușit el la echipa națională a Croației. Mă gândesc în special la ultimele două ediții de Cupă Mondială. Toți jucătorii Coreei de Nord visează la un succes similar alături de naționala lor la o competiție atât de mare. Asta m-a determinat să îl votez. Clubul Real Madrid este și el foarte popular în țara noastră și le urmărim toate meciurile atunci când putem".

Kuk Chol Jang a fost singurul căpitan de primă reprezentativă care i-a acordat 5 puncte lui Luka Modric, însă au existat și trei selecționeri care l-au trecut pe croat în topul preferințelor. Este vorba despre selecționerii din Brunei, India și Oman.

Premiile acordate la gala FIFA The Best

 • Cel mai bun portar - fotbal feminin - Mary Earps
 • Cel mai bun portar - fotbal masculin - Emiliano Martinez
 • Puskas Award - Marcin Oleksy
 • Cel mai bun antrenor - fotbal feminin - Sarina Weigman
 • Cel mai bun antrenor - fotbal masculin - Lionel Scaloni 
 • FIFA Fair Play Award - Luka Lochoshvili
 • FIFA Fan Award - fanii naționalei Argentinei 
 • FIFPro cel mai bun 'prim 11' - fotbal feminin: Christiane Endler - Lucy Bronze, Mapi Leon, Leah Wiliamson, Wendie Renard - Alexia Putellas, Keira Walsh, Lena Oberdorf - Alex Morgan, Sam Kerr, Beth Mead 
 • FIFPro cel mai bun prim 11 - fotbal masculin: Thibaut Courtois - Achraf Hakimi, Virgil van Dijk, Joao Cancelo - Kevin De Bruyne, Luka Modric, Casemiro - Lionel Messi, Kylian Mbappe, Karim Benzema, Erling Haaland 
 • Cea mai bună jucătoare - Alexia Putellas
 • Cel mai bun jucător - Lionel Messi
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!