Fotbal extern

Brazilienii si-au dat seama ce greseala au facut: "Costurile pentru renovarea stadionului din Brasilia, acoperite in anul 3014"

Costurile pentru renovarea stadionului Mane-Garrincha din Brasilia vor fi acoperite in 1000 de ani - asta este concluzia la care au ajuns brazilienii.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Ianuarie 2015, 17:04
Data actualizarii: Marti 20 Ianuarie 2015, 17:15

Stadionul din capitala Braziliei a fost construit in 1974 si a fost renovat in vederea Cupe Mondiale de fotbal din 2014, cu suma de 1,9 miliarde de reali (900 de milioane de dolari). Doar renovarea Stadionului Wembley a costat mai mult, scrie publicatia O'Globo, citata de Mediafax.

Insa in primul an de exploatare dupa darea in folosinta cu putin timp inainte de Cupa Confederatiilor din 2013, arena a "produs" din chirii doar 1,3 milioane de reali si, in acest ritm, va fi nevoie de peste o mie de ani ca sa fie acoperite costurile finale, care au fost de trei ori mai mari decat cele estimate initial.

Rezultatele financiare sunt afectate si de lipsa unei echipe de top in Brasilia. Gil Castelo Branco, purtator de cuvant al ONG-ului Contas Abertas, a criticat autoritatile pentru deciziile luate cu privire la CM, afirmand ca stadionul din Brasilia are sanse sa ajunga un "elefant alb" in absenta unor activitati pe care sa le gazduiasca.

"Brazilia a facut o greseala insistand pe prea multe orase gazda pentru Cupa Mondiala. Nu sunt echipe in orase ca Brasilia, asa ca poate sa ajunga, cum am avertizat tot timpul, ca un elefant alb. Sunt aproape zero sanse de viabilitate. Poti sa-l aduci din an in paste pe Paul McCartney, dar majoritatea actiunilor se vor desfasura la Rio sau la Sao Paulo. A fost o decizie politica si a fost o greseala. A costat prea mult si tara are alte prioritati mai mari, in domenii ca sanatatea si educatia. Politicienii au vandut oamenilor o minciuna cand au spus ca aceasta Cupa Mondiala va fi finantata din bani privati", a declarat Branco pentru AFP.

Fostul component al trupei The Beatles Paul McCartney a sustinut un concert pe stadionul din Brasilia la 23 noiembrie 2014. De asemenea, echipa Flamengo din Rio de Janeiro a jucat cateva partide pe aceasta arena, ultima avand loc duminica, un meci amical cu Sahtior Donetk, formatie antrenata de Mircea Lucescu. Autoritatile locale spera ca si alte echipe vor folosi stadionul de 70.000 de locuri.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies