Fotbal extern

Au apărut voturile la Balonul de Aur 2021! Alegeri bizare în Bhutan, Yemen sau Olanda

Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2021, cu 613 puncte obținute, iar pe podium s-au mai aflat Robert Lewandowski (580p) și Jorginho (460p).

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Decembrie 2021, 08:34
Data actualizarii: Sambata 04 Decembrie 2021, 08:46

La câteva zile după decernarea trofeului la Paris, a apărut și lista cu voturile pentru Balonul de Aur. 180 de jurnaliști din țări diferite au avut posibilitatea de a-și alege cinci favoriți din lista de 30.

Cum s-a votat la Balonul de Aur 2021

Ca în fiecare an, au existat și alegeri surprinzătoare la trofeul acordat de France Football. Spre exemplu, jurnalistul care a reprezentat Bhutan i-a ales, în ordine, pe Salah, Kante, Haaland, Foden și Benzema, excluzându-i din calcule pe Leo Messi sau Robert Lewandowski.

Lewandowski nu s-a aflat nici pe lista jurnalistului care a votat din partea Uzbekistan. El i-a preferat pe Mbappe, Mount, Messi, Chiellini și De Bruyne. În Madagascar, starul argentinian de la PSG n-a prins top 5, jurnalistul Clement Rabary alegându-i pe Benzema, Ronaldo, Chiellini, De Bruyne și Lewandowski.

O alegere surprinzătoare a venit și din Yemen, acolo unde au fost preferați Salah, Benzema, Mahrez, Ronaldo și Mbappe.

În Franța, țara în care se decernează trofeul, jurnalistul Pascal Ferre a mers pe mâna lui Robert Lewandowski. Messi a fost plasat pe poziția secundă, deasupra lui Benzema, Jorginho și Mbappe. În ceea ce privește Spania, Alfredo Relano i-a acordat cele mai multe puncte atacantului de la Real Madrid, Karim Benzema, care a fost urmat de Lewandowski, Messi, Ronaldo și De Bruyne. În Portugalia, Messi a lipsit din top 5, fiind preferați, în ordine, Kante, Lewandowski, Mbappe, Jorginho și Salah.

Alegeri neașteptate au existat și în Europa. Olandezii i-au acordat cele mai multe puncte lui Cristiano Ronaldo, iar apoi au fost aleși Kante, Jorginho, De Bruyne și Lewandowski.

Cum se votează la Balonul de Aur

180 de jurnaliști din țări diferite își aleg cinci fotbaliști din lista de 30, care sunt punctați astfel:

  • Primul: 6p
  • Al doilea:4p
  • Al treilea: 3p
  • Al patrulea: 2p
  • Al cincilea: 1p
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies