Antrenorul lui Șahtior e în continuare blocat la Kiev și nu are de gând să plece: "Le arăt tinerilor că suntem împreună"

Roberto de Zerbi Marlon razboi ucraina rusia Sahtior Donetk Ucraina Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 17:10
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 17:11
Toate competițiile sportive din Ucraina au fost suspendate pe o perioadă de cel puțin 30 de zile din cauza războiului cu Rusia.

Cei doi fotbaliști români din Ucraina, Mihai Leca și Valentin Cojocaru, au reușit să părăsească țara, în timp ce Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, se află și el în drum spre România, deși inițial spunea că și-ar dori să rămână în Ucraina.

Roberto De Zerbi, blocat în Kiev

La Șahtior, liderul din Ucraina, situația este mai complicată. Antrenorul italian Roberto De Zerbi, fost jucător la CFR Cluj, este blocat într-un hotel din Kiev alături de fotbaliștii brazilieni ai echipei și spune că va rămâne alături de ei.

"Discutăm constant cu Ambasada Italiei de la Kiev. Ni s-a recomandat să rămânem în hotelul din Kiev din mai multe motive. Drumul către graniță este blocat, sunt cozi foarte lugi de mașini. Ni s-a spus că ambuteiajele sunt de 70 de kilometri. Rezervele de benzină nu sunt suficiente, la fel și mâncarea. Să mergi undeva în astfel de momente devine deja o problemă de supraviețuire. Ar fi foarte periculos să părăsim hotelul.

Am auzit bombele miercuri și joi seară. Au încercat să ne liniștească spunându-ne că civilii nu pățesc nimic. Doar eu și jucătorii brazilieni am rămas în hotel. Nu mai e nimeni în club. Eu rămân fidel valorilor tatăl meu. Rămân cu jucătorii tineri pentru a le arăta că suntem împreună în asta", a Roberto De Zerbi, citat de sport.ua.

Sassuolo, fosta echipa antrenată de Roberto De Zerbi, a transmis un mesaj de susținere atât pentru antrenor, cât și pentru fundașul brazilian Marlon, care a jucat în perioada 2018-2021 la italieni.

"Gândurile noastre îndreaptă către domnul De Zerbi, către întreg staff-ul său și către Marlon, care vor face întotdeauna parte din familia neroverde. Aveți grijă de voi, vă așteptăm în Italia cât mai curând posibil", a transmis Sassuolo.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!