Acuzatii incredibile pentru FIFA! Suma uriasa platita de Qatar cu 21 de zile inainte sa fie aleasa tara organizatoare a Campionatului Mondial din 2022

Acuzatii incredibile pentru FIFA! Suma uriasa platita de Qatar cu 21 de zile inainte sa fie aleasa tara organizatoare a Campionatului Mondial din 2022

Saptamana aceasta se va decide daca urmatorul Mondial va fi organizat si in alte 2 tari in afara Qatar-ului.

Scandalul Campionatului Mondial din 2022 continua! Noi documente ajunse in presa dezvaluie ca broadcasterul condus de statul Qatar, Al Jazeera, a semnat un contract urias de televizare pentru turneu in valoare de 310 milioane de lire cu 21 de zile inainte ca tara organizatoare sa fie desemnata.

Contractul continea o clauza din contract specifica faptul ca FIFA va primi un bonus de 100 de milioane de dolari daca FIFA va numi Qatar gazda a turneului final, anunta Sunday Times! Clauza urma sa fie platita intr-un cont desemnat de FIFA dupa ce Qatar castiga dreptul de a organiza turneul final.

Mai mult, Sunday Times noteaza ca emirul Qatar-ului, seicul Hamad bin Khalifa Al Thani a controlat Al Jazeera si a fost omul din spatele Qatarului in lupta pentru organizarea CM 2022 iar jurnalistii au gasit dovezi pentru un al 2-lea contract de televizare, unul secret, in valoare de 370 de milioane de lire! Contract pus la punct la 3 ani de la primul.

FIFA a deschis o investigatie in urma cu cativa ani legata de coruptia din jurul organizarii Campionatului Mondial din 2022 iar politia din Elvetia ancheaza contractele. FIFA nu a emis un comunicat oficial dupa noile dezvaluiri.

Mondialul din 2022 va fi primul organizat pe parcursul iernii iar FIFA va decide pe 15 martie daca marirea numarul de participante la 32 va duce la marirea numarul de tari organizatoare. Pe langa Qatar, ar urma sa aiba loc meciuri si in Kuweit si Oman pentru a putea avea loc cele 64 de partide intr-o perioada de 28 de zile.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pentru anul 2021
BRAT

Modifică setările cookies