A prins transferul carierei și acum este amenințat cu moartea! Povestea lui Michy Batshuayi

Michy Batshuayi Besiktas Fenerbahce Galatasaray Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 14:37
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 14:43

Michy Batshuayi, fost atacant al echipelor Chelsea și Crystal Palace, se află în centrul unei controverse majore după ce s-a alăturat rivalei de temut a fostului său club, Fenerbahce. 

Michy Batshuayi, care și-a petrecut ultimele două sezoane marcând 44 de goluri în 75 de meciuri pentru Fenerbahce, a semnat un contract cu Galatasaray, care a declanșat reacții intense în rândul suporterilor turci.

"Ce rușine!!" - soția atacantului

Transferul atacantului belgian în vârstă de 30 de ani la Galatasaray a fost un subiect fierbinte de discuție în fotbalul turc, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Soția sa, Amely Maria, a dezvăluit pe rețelele de socializare că familia lor a fost ținta unor amenințări cu moartea, inclusiv copilul lor.

„Când nu știi ce se întâmplă în spate, nu arăta cu degetul spre cei nevinovați. Adevărații vinovați sunt cei care nu își asumă responsabilitatea. Rușine celor care îmi amenință familia și îi doresc moartea copilului meu pentru fotbal, iar voi îndrăzniți să vorbiți despre familie? Ce rușine!!! Rasism și amenințări cu moartea. Dumnezeu vă vede pe toți", a scris Amely Maria pe Instagram.

Reacția lui Batshuayi

Batshuayi, care a mai jucat pentru Besiktas în trecut, devine astfel jucătorul unui al treilea club din Istanbul, trecând în tabăra adversarilor într-una dintre cele mai aprige și periculoase rivalități din fotbalul mondial.

„Cu puțin peste trei ani în urmă, mi-am întins aripile în acest oraș interesant și pasional, Istanbul. Unii ar fi putut crede că am ajuns aici la apusul carierei mele. Datorită cluburilor care au avut încredere în mine și sprijinului fanilor, mi-am pus din nou pelerina de golgeter și am redescoperit pasiunea și lumina de care aveam nevoie pentru a prospera din nou într-un campionat competitiv.

Liber să semnez din ianuarie, am așteptat ca această încredere să fie reînnoită pentru sezonul următor. Deși nu m-am îndoit niciodată de intenții, nu am fost mișcat de acțiuni.

În lumina acestui fapt, este timpul să mă înalț pentru a accepta o nouă provocare. Am decis să joc la Galatasaray și să îmi marchez atașamentul față de orașul Istanbul și Super Lig (turcă). Înțeleg semnificația deciziei mele și a acestei semnături. Rămân încrezut și mândru. Nu uit cine sunt sau de unde vin. Dar știu încotro mă îndrept”, a transmis jucătorul

Cifrele lui Batshuayi

În cariera sa, Michy Batshuayi a jucat un total de 465 de meciuri, în care a marcat 186 de goluri, a oferit 43 de pase decisive, a primit 43 de cartonașe galbene și a acumulat un total de 26.440 de minute jucate.

  • Standard Liège: 120 de meciuri, 44 de goluri, 13 assisturi
  • Olympique Marseille: 78 de meciuri, 33 de goluri, 10 assisturi
  • Chelsea FC: 77 de meciuri, 25 de goluri, șase assisturi
  • Fenerbahce: 75 de meciuri, 44 de goluri, cinci assisturi
  • Besiktas JK: 42 de meciuri, 14 goluri, cinci assisturi
  • Crystal Palace: 33 de meciuri, opt goluri, un assist
  • Valencia CF: 23 de meciuri, trei goluri
  • Borussia Dortmund: 14 meciuri, nouă goluri, un assist
  • Chelsea FC U21: trei meciuri, șase goluri, două assisturi
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!