sergio oliveira AS Roma CFR Cluj FC Porto Jose Mourinho Fotbal extern

A fost la un pas să joace la CFR Cluj, iar acum l-a luat Mourinho la AS Roma!

Clubul din Serie A l-ar putea achiziționa definitiv pe jucător pentru suma de 13,5 milioane de euro.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 11:07
Data actualizarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 11:11

Jose Mourinho l-a adus la AS Roma pe compatriotul Sergio Oliveira (29 de ani) sub formă de împrumut de la FC Porto, cu opțiune de cumpărare la finalul sezonului.

Dacă pentru împrumut italienii vor plăti 1 milion de euro, în cazul unui transfer definitiv în vară suma pe care o va primi Porto va fi de 13,5 milioane de euro.

Sergio Oliveira, de două decenii la Porto

Mijlocașul central portughez este legitimat de două decenii la FC Porto, cu o ”pauză” de două sezoane la Pacos Ferreira, de unde ”dragonii” l-au răscumpărat.

Când încă nu devenise titular la Porto, Sergio Oliveira a fost foarte aproape de un transfer la CFR Cluj, pe atunci antrenată de Jorge Costa. 

Împrumutul portughezului la CFR Cluj părea o formalitate

Ardelenii deja îi luaseră de la clubul portughez pe portarul Beto și pe mijlocașul ofensiv Rui Pedro, împrumutul părea o simplă formalitate, însă în cele din urmă Sergio Oliveira a preferat să rămână acasă, în liga secundă, la Penafiel. 

A revenit peste câțiva ani la FC Porto, a devenit de două ori campion în Primeira Liga și a ajuns și la echipa națională a Portugaliei, cu care a participat la Euro 2020. 

În sezonul 2018-2019 a câștigat eventul în Grecia, unde fusese împrumutat la PAOK Salonic, echipa antrenată și atunci de Răzvan Lucescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!