Toni Conceicao Camerun Cupa Africii pe Natiuni Liga 1 Samuel Eto o Fotbal extern

A fost dat afară de cinci ori din Liga I, acum are ca obiectiv din partea lui Eto'o câștigarea Cupei Africii!

Antrenorul trecut pe la mai multe echipe din România este de doi ani selecționerul Camerunului.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Decembrie 2021, 12:08
Data actualizarii: Miercuri 22 Decembrie 2021, 12:18

Toni Conceicao, un obișnuit al Ligii I, unde le-a antrenat pe CFR Cluj (de trei ori), FC Brașov și Astra Giurgiu, este din 2019 selecționerul Camerunului, cu care are drept obiectiv câștigarea Cupei Africii pe Națiuni în această iarnă.

I-a succedat lui Seedorf și din această lună colaborează cu președintele Eto'o

”Vrem să ajungem cel puțin în finala CAN și să facem totul pentru a o câștiga. Camerunul are nevoie să recupereze timpul pierdut. Trebuie să facem o muncă de bază, care a fost întreruptă de câțiva ani”, a declarat Conceicao, care i-a succedat celebrului Clarence Seedorf pe banca ”leilor neîmblânziți”. Camerun este și gazda turneului final, care se va desfășura în ianuarie-februarie 2022.

Tehnicianul portughez colaborează de curând cu un alt nume uriaș al fotbalului, Samuel Eto'o, ales în această lună președintele federației din țara africană

A convocat trei fotbaliști trecuți prin Liga 1

Conceicao a antrenat prima dată în România în 2009, la CFR Cluj, de unde a fost demis după ce câștigase Cupa și Supercupa. Au urmat FC Brașov și Astra Giurgiu, dar nici aici nu și-a dus contractele până la capăt. 

A revenit la CFR în 2015, a câștigat iar Cupa în 2016, i-a fost reziliată din nou înțelegerea și după doi ani, în 2018, a ajuns tot la Cluj, de unde a fost demis în februarie 2019.

Printre jucătorii convocați de Conceicao în lotul lărgit pentru CAN 2021 se numără și trei jucători trecuți prin Liga 1, toți fundași: Collins Fai (ex-Dinamo, acum la Standard Liege), Michael Ngadeu-Ngadjui (ex-FC Botoșani, în prezent la Gent) și Joyskim Dawa Tchakonte (FC Botoșani).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!