4 milioane de euro pentru o istorie cu 18 campionate! Clubul care intra in faliment daca fanii NU puneau presiune! Echipa nu mai avea bani pentru NIMIC!

Autor: Sport.ro
Marti 16 Octombrie 2012, 10:30

	4 milioane de euro pentru o istorie cu 18 campionate! Clubul care intra in faliment daca fanii NU puneau presiune! Echipa nu mai avea bani pentru NIMIC!

O echipa cunoscuta in Europa a fost la un pas sa se desfiinteze. Fanii au facut un gest care a salvat-o in ultimul moment.

Hajduk Split a fost salvata de la faliment in ultima clipa. Jucatorii erau neplatiti, sponsorii nu mai voiau sa aduca bani pentru un club pe moarte, iar autoritatile nu dadeau semne ca le pasa.

Asa ca fanii au pus presiune pe autoritati sa investeasca din nou la club si sa nu-l lase sa moara. Zile la rand au stat in fata primariei, unde consilierii dezbateau cu privire la suma necesare pentru club.

Pana la urma au votat pentru salvarea echipei cu bani de la bugetul local. 4 milioane de euro au fost necesari pentru ca echipa care are in palmares 18 titluri in Croatia si Iugoslavia (inainte de 1991) sa nu intre in faliment.

Hajduk are o istorie de 101 ani! Este unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din Europa, insa acum este intr-unul dintre cele mai grele momente. Oficialii au recunoscut ca, da fapt, datoria totala este de 12 milioane de euro, insa cele patru sunt suficiente pentru supravietuirea in urmatoarea perioada.

Echipa este pe locul trei in clasament, cu 18 puncte dupa 11 meciuri. In Croatia, lider este Dinamo Zagreb, cu 26 de puncte.

România a depăşit pragul de 11.000 de decese în urma infectării cu Covid-19
BRAT

Modifică setările cookies