Max Verstappen F 1

VIDEO Verstappen, 'umilit' de un puști la gala la care a primit trofeul de campion mondial. Imaginile s-au viralizat imediat

Max Verstappen (24 de ani) a primit în mod oficial trofeul de campion mondial în sezonul 2021 la Formula 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 18:02
Data actualizarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 18:08

Evenimentul a avut loc în cadrul Galei FIA, desfășurată la Paris, iar pilotul olandez a fost însoțit de frumoasa lui parteneră, Kelly Piquet.

Pe lângă decernarea trofeului lui Verstappen, alți piloți au mai fost recompensați cu diverse distincții, printre aceștia numărându-se și Kean Nakamura, campion mondial de karting, categoria OK-junior.

Întrebat despre idolii săi din Formula 1, tânărul sportiv a vorbit despre Hamilton și Vettel, fără să-l numească și pe Verstappen, cel a cărui reacția a fost filmată imediat, ținând cont de faptul că se afla pe scenă.

"Am crescut urmărindu-i pe Lewis și pe Sebastian concurând împreună. Întotdeauna m-am uitat la piloții de top din Formula 1", a declarat Nakamura. 

Controversa cursei de la MP de la Abu Dhabi
 

Olandezul Max Verstappen câștigase titlul mondial al piloților, în ultima tură a ultimei curse a sezonului 2021, după ce l-a întrecut dramatic pe rivalul Lewis Hamilton.

Echipa acestuia, Mercedes AMG Petronas, depusese două contestații pentru că Verstappen fusese lăsat să se apropie de liderul cursei, deși intrase la boxe și pe pistă se afla safety car-ul. 

Imediat după cursă, echipa lui Hamilton nu a avut câștig de cauză în contestarea rezultatelor finale și a depus un apel la FIA, amenințând că va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, dacă nu i se va face dreptate pilotului său.

Presa britanică a aflat că Mercedes a decis să retragă apelul, după ce oficialii echipei au avut discuții ample cu avocați și conducerea FIA și F1, iar în perioada următoare va urma o schimbare importantă de regulament, cu ajutorul unei comisii care va analiza ce s-a întâmplat la Abu Dhabi și care va încerca să elimine toate ambiguitățile din regulament.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!