Max Verstappen va avea un coleg senzațional în 2025. Red Bull Racing analizează doi piloți

Max Verstappen Carlos Sainz Fernando Alonso sergio perez F 1 Max Verstappen / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Martie 2024, 10:04
Data actualizarii: Miercuri 27 Martie 2024, 10:09

Pilotul Sergio Perez (34 de ani) se află în ultimul an de contract cu Red Bull Racing. Șansele ca acesta să fie păstrat sunt minime, anunță presa din străinătate.

Perez se află pe final de carieră, iar în 2023 a avut evoluții oscilante. Din acest motiv, șefii Red Bull Racing au început să se orienteze către alți piloți care ar putea lucra alături de campionul Max Verstappen (26 de ani). Două nume s-ar afla acum în atenția directorului Christian Horner (50 de ani).

Carlos Sainz și Fernando Alonso, în atenția Red Bull Racing

Piloții Carlos Sainz Jr (29 de ani / Ferrari) și Fernando Alonso (42 de ani / Aston Martin) nu au în acest moment un angajament pentru sezonul 2025. Sainz știe cu siguranță că nu va mai pilota pentru Ferrari, deoarece italienii au bătut palma cu septuplul campion mondial Lewis Hamilton (39 de ani).

Fernando Alonso se află în ultimul an de contract cu Aston Martin, dar sunt șanse ca acesta să primească o nouă propunere din partea echipei. Rămâne de văzut dacă proiectul îl va convinge să rămână.

Jurnaliștii din străinătate scriu că Red Bull Racing îi urmărește cu atenție pe Carlos Sainz Jr și Fernando Alonso, doi sportivi care ar putea să-l înlocuiască cu brio pe Sergio Perez.

Ralf Schumacher (48 de ani), fratele lui Michael, consideră că Alonso ar fi o alegere perfectă pentru Red Bull Racing: "Dacă Alonso va putea să-și încheie cariera la Red Bull Racing, într-o mașină competitivă, cu siguranță va face asta. Cred că este o variantă foarte bună pentru echipă".

Christian Horner a vorbit despre Carlos Sainz

Șeful Red Bull Racing a comentat situația lui Carlos Sainz după Marele Premiu al Australiei. Spaniolul de la Ferrari a câștigat cursa, profitând de abandonul lui Max Verstappen. Sainz este singurul pilot, în afara celor de la Red Bull Racing, care a câștigat o cursă în F1 în ultimele două sezoane.

"Vrem să aliniem cea mai bună pereche pe care o putem avea. Câteodată trebuie să privești și în afara curții tale. Am văzut un pilot foarte rapid (n.r Carlos Sainz), fără contract, care a câștigat cursa de astăzi. Piața e destul de fluidă", a spus Horner, în Australia.

În urma cursei din Australia, Ferrari s-a apropiat de liderul Red Bull Racing în clasamentul constructorilor. Scuderia are acum 93 de puncte. Red Bull Racing e lider, cu 97 de puncte. Podiumul este completat de McLaren, cu 55 de puncte.

Următoarea cursă va avea loc peste două săptămâni, în Japonia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!