Zhou Guanyu ce este halo Grand Prix Halo Silverstone F 1

FOTO Ce este HALO, sistemul care a salvat vieți în Formula 1 

Halo este un sistem de protecție implementat de Formula 1 în anul 2018.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2022, 09:46
Data actualizarii: Luni 04 Iulie 2022, 10:14

Zhou Guanyu a fost la un pas de o tragedie la cursa de la Marele Premiu de la Silverstone. Pierre Gasly l-a agățat pe George Russel, care a intrat în monopostul chinezului, iar scenele care au urmat au fost terifiante. 

Cursa a fost întreruptă pentru aproape o oră, timp în care a fost curățată pista și s-au așteptat vești despre starea de sănătate a pilotului de 23 de ani. 

Protecția care i-a salvat viața chinezului

Formula 1 a implementat în 2018 un sistem de protecție al mașinilor, numit Halo, pentru a atenua sau, în cazul lui Guanyu, pentru a reduce la 0 leziunile provocate în urma accidentelor.

Halo este o barieră protectivă, care apără șoferul de resturile zburătoare care pot ajunge în cabina de pilotaj, proiectată special pentru a evita loviturile din zona craniană a conducătorilor.

În urma accidentului cumplit al lui Guanyu, chinezul a postat o poză pe Twitter susținând că Halo i-a salvat viața. Șoferul de F1 a ieșit teafăr și nevătămat din toată situația, datorită sistemului de protecție.

Halo a salvat vieți și în Formula 2

Dennis Hauger, câștigătorul Grand Prix-ului din Baku de la Formula 2, pilot Red Bull și Roy Nissany, de la DAMS, au fost protagoniștii incidentului. Nissany l-a scos din decor pe Hauger înainte de virajul din al treilea sector, norvegianul a ieșit în zona de iarbă, a încercat să frâneze însă monopostul a intrat din nou pe pistă, chiar după viraj, urcându-se chiar peste mașina lui Nissany. 

Cele două mașini au ieșit din decor în zona neasfaltată, una peste cealaltă, israelianul având mare noroc cu barele de protecție ale mașinii, care au împiedicat tragedia. Cei doi au ieșit din accident fără să fie răniți. 

Modifică setările cookies