Povestea falimentului Steaua LOW COST! Rezultatul unei strategii care a ingropat echipa lui Mirel Radoi

Povestea falimentului Steaua LOW COST! Rezultatul unei strategii care a ingropat echipa lui Mirel Radoi

Steaua are sanse minime sa ajunga pentru a 12-a oara consecutiv in grupele Europa League dupa 0-3 cu Rosenborg pe National Arena.

"Vine maine Argaseala cu salariile, Tade, liber, Tahar, liber, vedem ce putem sa taiem din salarii, sa putem sa traim. Din alea 7 milioane pe care le mai am, mai putem sa stam un an de zile, cu ce mai luat din televizare. Trebuie sa renunt la jucatori ca nu mai am bani" a spus Gigi Becali dupa partida cu Rosenborg.

Cum a ajuns Steaua lui Reghecampf care o elimina pe Ajax si care se lupta cu Chelsea sa piarda fara drept de apel pe propriul teren cu Rosenborg?
Schimbarea de strategie este unul dintre principalele motiv.

Doar 2 jucatori au evoluat pe teren aseara dintre cei care o invingeau cu 1-0 pe Chelsea pe 8 martie 2013, Adi Popa si Alex Chipciu. De atunci, Steaua a vandut cei mai importanti jucatori si a incasat 26.6 milioane de euro pe starurile de atunci si pe jucatorii de valoare adusi si vanduti dupa acel meci precum Sanmartean si Keseru.

In locul lor au fost adusi jucatori pe bani putini, cel mai scump jucator adus in ultimii 3 ani fiind Varela, absent aseara din cauza eliminarii cu Rosenborg. Varela a fost si singurul jucator pe care Steaua a cheltuit peste 1 milion de euro in ultimii 3 ani - in total, 6 milioane de euro investiti in jucatori, cea mai mica suma fiind investita in aceasta vara, 1.4 milioane de euro in conditiile in care a plecat Cristi Tanase pentru 1 milion de euro. Iar recordul de transfer din aceasta vara, Tade, este cel criticat dur de Gigi Becali.

Steaua a ajuns astfel sa joace cu 2 fundasi centrali care au evoluat mai mult in banda, a fost adus Carp dupa excluderea lui Tamas fara insa ca fundasul de 21 de ani sa primeasca vreo sansa.

Rezultul?
11 goluri primite in ultimele 4 meciuri in cupele europene! Si doar 5 marcate in aceste meciuri. Luand toate meciurile de la inceputul sezonului, e clar ca Steaua a uitat sa castige! Doar 3 victorii in cele 13 meciuri, niciuna pe propriul teren!

Iata jucatorii vanduti de Steaua in ultimii ani:

Sezonul 2013/2014 - 13 milioane de euro
- Vlad Chiriches - 9.5 milioane de euro
- Raul Rusescu - 2.2 milioane de euro
- Alexandru Bourceanu - 1.3 milioane de euro

Sezonul 2014/2015 - 12.6 milioane de euro
- Lucian Sanmartean - 400.000 de euro
- Lukasz Szukala - 600.000 de euro
- Mihai Pintilii - 2.4 milioane de euro
- Claudiu Keseru - 2.4 milioane de euro
- Florin Gardos - 6.8 milioane de euro

Sezonul 2015/2016 - 1 milion de euro
- Cristi Tanase - 1 milioane de euro

VIDEO PROTVPLUS.RO

INSP: Primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană de Covid-19 confirmate în România
BRAT

Modifică setările cookies