FC Salzburg Jonatan Soriano Europa League

Paradoxul unui atacant! Abia dupa ce a scapat de Barca i s-a dublat cota! Are 69 de goluri in 70 de meciuri in ultimii 2 ani

E cel mai periculos adversar pentru Astra in meciul de Europa League de joi, partida care va fi in direct la Sport.ro de la ora 22.00

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Septembrie 2014, 14:40
Data actualizarii: Marti 30 Septembrie 2014, 14:47

Atacantul spaniol de 29 de ani al celor de la FC Salzburg, Jonathan Soriano, este cel mai periculos jucator pentru apararea Astrei in partida din Europa League. Crescut de cei de la Espanyol, Soriano a ajuns in 2009 la rivala FC Barcelona, fiind insa folosit aproape in totalitate numai la echipa a 2-a.

De fapt, a prins doar 14 minute din postura de rezerva la prima echipa a Barcelonei! Acestia au decis sa renunte la el in ianuarie 2012 si s-a dovedit a fi cea mai buna decizie posibila - daca in momentul plecarii de la Barca era evaluat la 2.5 milioane de euro, acum cota lui este 6 milioane!

In primul sezon, a reusit sa ia dubla cu cei de la Salzburg, pentru ca in urmatorul sa inscrie 26 de goluri in 33 de partide de campionat. A impresionat si in Europa unde a marcat 11 goluri in 9 partide. In urma acestor prestatii exceptionale, a fost desemnat capitanul echipei. Le-a rasplatit celor de la Salzburg increderea cu 31 de goluri in 28 de partide de campionat si un nou titlu de campion si o cupa.

Si in acest sezon Soriano impresioneaza - are 11 goluri in 9 meciuri de campionat si a reusit sa marcheze in meciul cu Celtic din prima etapa a grupelor, partida incheiata cu scorul de 2-2.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies