Cupa UEFA devine Europa League din 2009

Europa League Karl Heinz Rummenigge Europa League
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Iulie 2008, 10:14
Data actualizarii: Marti 08 Iulie 2008, 17:34

Incepand cu sezonul 2009 - 2010 forul continental va schimba numele si formatul Cupei UEFA.

Ieri, in cadrul unei conferinta de presa de la sediul UEFA din Nyon, presedintele nou infiintatei Asociatii a Cluburilor Europene (ECA), Karl Heinze Rummenigge a propus ca denumirea celei de-a doua competitii intercluburi din Europa, Cupa UEFA sa fie redenumita Europa League.
 

Aceasta hotarare va deveni oficiala dupa ce comitetul executiv al UEFA va schimba numele celei de-a doua competitii intercluburi prin vot, la urmatoarea reuniune din luna septembrie de la Bordeaux. Actuala Cupa UEFA, pe langa redenumirea de Europa League, va suferi si schimbarea formatului competitiei incepand cu sezonul 2009 - 2010.
 

Prin schimbarea formatului competitiei, UEFA doreste sa schimbe sistemul de grupe cu cinci echipe in care echipele jucau numai un tur, intr-un format cu meciuri tur-retur asemanator primei competitii europene, UEFA Champions League.
 

"Speram ca o schimbare a numelui si a brandului va imbunatati calitatea competitiei. Impresia generala este ca intrecerea a devenit o competitie de mana a doua si trebuie sa o readucem la nivelul de acum zece sau cinsprezece ani" a declarat Karl Heinz Rummenigge.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!