UEFA EURO 2020 kosovo Romania UEFA euro 2020 EURO

UEFA ameninta inainte de EURO 2020: Romania, printre tarile vizate! Decizia pe care trebuie sa o respecte

UEFA a anuntat schimbari ale regulamentului inainte de EURO 2020.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2019, 19:57
Data actualizarii: Miercuri 29 Mai 2019, 20:17

UEFA inaspreste regulile pentru a determina tarile care nu recunosc Kosovo drept tara de sine statatoare sa nu mai refuze gazduirea echipei nationale de fotbal a acestui stat. 

Kosovo are sansa sa ajunga la EURO 2020, fiind la doua meciuri distanta de calificarea la turneul final. Totusi, patru dintre cele 11 tari care gazduiesc meciuri din cadrul EURO 2020 nu recunosc independenta Kosovo fata de Serbia. Cele patru state sunt Azerbaijan, Romania, Rusia si Spania. 

"Aceste noi reguli le vor obliga pe toate celelalte echipe sa joace impotriva echipei nationale a statului Kosovo si a echipelor de club din aceasta tara asa cum prevede programul, fie ca meciurile se vor disputa pe teritoriul Kosovo sau pe teritoriul altor tari", a declarat Aleksander Ceferin, presedintele UEFA. 

 

Kosovo a avut probleme la Cupa Mondiala din 2018

 

Acest lucru ar putea isca dispute intre UEFA si natiuni precum Ucraina, care nu recunoaste Kosovo si a jucat meciul de pe teren propriu nu nationala acestui stat din cadrul Cupei Mondiale din 2018 in Polonia. 

Kosovo este recunoscuta drept stat independent de toti adversarii din grupa de calificare la EURO 2020 - Bulgaria, Cehia si Muntenegru. Anglia este o alta tara care recunoaste Kosovo ca tara de sine statatoare. 


VEZI SI:

**N-a dormit intr-un pat pana la 17 ani si impartea adidasii cu alti 4 baieti. Povestea lui Eric

Aboneaza-te AICI la canalul nostru de YouTube - https://bit.ly/SubscribeSportro

Modifică setările cookies